>

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Βοιωτία -Ανακοινώσεις Κουτσούμπα (ονόματα)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος από χθες περιοδεύει σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, σήμερα στο εκλογικό κέντρο της Θήβας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στη Βοιωτία.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε τα εξής:

     “Αυτές οι εκλογές της 7ης Ιούλη είναι πολύ κρίσιμες. Στην ουσία κρίνεται αν ο λαός μας θα μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη βουλή και έξω από αυτή, με το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση  στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην περάσουν, να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα, νέα φορολογία, νέα λιτότητα, νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες στην υγεία, την παιδεία, σε μια σειρά τομείς τα οποία βέβαια προβλέπονται σε αυτή τη μεταμνημονιακή εποχή από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή επίσης και την ψήφο των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, που μαζί με τα προηγούμενα είναι σε ισχύ.

            Άρα λοιπόν, για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει και βεβαίως έτσι μόνο θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, δύναμη ο λαός μας.

            Έχω την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσω το ψηφοδέλτιο μάχης, το ψηφοδέλτιο νίκης του ΚΚΕ στη Βοιωτία. Γιατί ιδιαίτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη. Κρίνεται δηλαδή αν ο λαός της Βοιωτίας θα αποδώσει την έδρα του νομού εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στο ΚΚΕ. Και βεβαίως να πετάξει από την 3η θέση τη Χρυσή Αυγή και να μην τη σκορπίσει σε άλλα κόμματα μιας χρήσης που ακολουθούν επίσης αντιλαϊκές πολιτικές που βασανίζουν και το λαό της Βοιωτίας, όπως και ολάκερο τον ελληνικό λαό. Αυτή λοιπόν τη δύναμη ζητάμε να μας δώσετε.

            Είναι ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, ανανεωμένο, και βεβαίως με προσωπικότητες, με ανθρώπους που ξέρουν, όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας αλλά βρίσκονται κάθε μέρα, όλο το χρόνο, όλα τα χρόνια μπροστά σε αυτές τις μάχες, μέσα από τα σωματεία, από συλλόγους, από την τοπική διοίκηση, από μια σειρά φορείς του λαϊκού μας κινήματος και βεβαίως από τους θεσμούς που καλούνται να υπηρετήσουν για το λαϊκό συμφέρον.

            Με αλφαβητική σειρά, λοιπόν, οι υποψήφιοι στο νομό Βοιωτίας είναι:

ο γνωστός γιατρός από τη Λιβαδειά, ο Πέτρος Αρκουμάνης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, είναι δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΥΝ και του παραρτήματος του στη Βοιωτίας.

            Είναι η Δανασή-Διαμαντάρη Μαρία, η οποία σήμερα ζει και εργάζεται στο Δήλεσι. Έχει δουλέψει σε πάρα πολλές δουλειές, είναι μαχήτρια της ζωής στον αγώνα και βέβαια ανήκει στην ομάδα της ΟΓΕ στην Τανάγρα.

            Είναι η Τάτση Νατάσα, η οποία ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

            Είναι ο Αντώνης Τουλουμάκος, δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στη Θήβα. Είναι δημοτικός σύμβουλος Θήβας και μέλος του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Θήβας.

            Και επίσης θα ήθελα να σας πω ότι ο πέμπτος που θα είναι στο ψηφοδέλτιο, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω, η ΚΕ του Κόμματος, η τοπική οργάνωση της Βοιωτίας εδώ, μου κάνει ξανά την τιμή να μου πει να έρθω εδώ ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να συμβάλλω στη μάχη που θα δώσουμε για να κερδηθεί η θέση, η βουλευτική έδρα από το ΚΚΕ αυτή την εκλογική περίοδο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιους, τους άλλους αγωνιστές, που από άλλο μετερίζι δίνουν τη μάχη.

            Είναι σήμερα εδώ, και θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία, ο Νώντας Κοτσικώνας, που κοσμούσε τα ψηφοδέλτια του Κόμματος σε πολλές εκλογικές μάχες και βεβαίως ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λιβαδειάς, με ένα μεγάλο ποσοστό 20% που πήρε στη Λιβαδειά, θα μπορέσει να δώσει από νέο μετερίζι τη μάχη γιατί ξαναλέμε τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

            Καλή δύναμη σε όλους και όλες.”     

Ο Νίκος Χουντής επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της ΛΑΕ

Πέθανε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι