ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έλληνας γιατρός: Έχουμε εντολή να ασκήσουμε Ιατρική Πολέμου. Επιλέγουμε ποιος θα ζεί”

“Δυστυχώς, η πόλη της ΝΥ έχει χτυπηθεί έντονα από τον SARS-CoV-2.Έως σήμερα το πρωί, έχουμε 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόνο στην πόλη της ΝΥ, 5.000 περισσότερα από εχθές! Έχουμε 280 θανάτους, αλλά αυτός ο αριθμός υποεκτιμά την κατάσταση γιατί πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι μπροστά μας, σε περίπου 2-3 εβδομάδες από τώρα” λέει ο Έλληνας γιατρός στην Αμερικανική Μεγαλούπολη Λεωνίδας Παλαιοδήμου και συνεχίζει:

“Στο νοσοκομείο που εργάζομαι, το Moses campus του Montefiore Medical Center, είχαμε νοσηλεύσει 270 ασθενείς με COVID-19 σε ορόφους ή ΜΕΘ έως εχθες το πρωι. Σήμερα το νούμερο θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Για να υπολογίσετε πόσοι επισκέφθηκαν τα επείγοντά μας και οι επειγοντολόγοι αποφάσισαν να τους στείλουν σπίτι μετά από επιβεβαίωση της νόσου, πολλαπλασιάστε τον αριθμό όσων εισήχθησαν επί 5. Δηλαδή μιλάμε για πάνω από 1.250 ασθενείς. Ακόμη πιο πολλοί έρχονται στα επείγοντα, υφίστανται screening και στέλνονται σπίτι με οδηγίες χωρίς καν να εισέλθουν στο χώρο των επειγόντων και χωρίς μικροβιολογική εξέταση.

Άλλο ένα δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι ο Κυβερνήτης της ΝΥ εξέδωσε εκτελεστική εντολή με την οποία παρέχει immunity, ασυλία δηλαδή, για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να μπορούμε να ελεύθερα ασκήσουμε ιατρική πολέμου.

Δηλαδή, φροντίζω αυτόν που νομίζω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί και φροντίζω αυτόν που νομίζω ότι θα ζήσει περισσότερο αν σωθεί. Δε θέλω καν να διανοηθώ τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν η κατάσταση είχε ξεφύγει ή αν ξεφύγει τώρα. 500 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη η χώρα, 1-2 νοσηλευτές ανά όροφο, ΕΣΥ με γηρασμένους ιατρούς, με διευθυντές πιο πολλούς από τους πιτσιρικάδες, με διοικήσεις κομματικά εγκάθετες και άσχετες με το αντικείμενο. Χθες διάβασα κάπου ότι όλη η Κορινθία έχει 13 αναπνευστήρες! Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν το γνώθι σαυτόν και κατανοούν ότι αν η Ελλάδα δεχθεί τέτοια πίεση, η κατάσταση της βόρειας Ιταλίας θα είναι χαβαλές. Βέβαια κατανοώ και όσους είναι σκεπτικοί με τις τρομακτικές συνέπειες που θα γνωρίσει η οικονομία και θα μας ακολουθούν για χρόνια. Δεν είμαι ειδικός για να ζυγίσω τα πλην και τα συν της κάθε επιλογής, όμως αναμένω μία άλλη οικονομική κρίση, ελπίζω μικρότερη της προηγούμενης.

Όπως και να έχει:
-Υπομονή
-Ακούμε την Κυβέρνηση είτε μας αρέσει είτε όχι”

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

ΣΚΥΛΟΣ: Χτυπησε ξανα το ΤΕΡΑΣ που τρωει σκυλια. Το κατέγραψαν ΚΑΜΕΡΕΣ και εγινε ξανα Viral Video

Ανέκδοτο: Ο εκατομμυριούχος και οι 3 υποψηφιες νύφες ! Τρελό γέλιο