Ποιες ομάδες ξεχωρίζουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022

Ένα χρόνο περίπου πριν το μουντιάλ στο Κατάρ και ήδη 13 ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στη διοργάνωση. Ο εναρκτήριος αγώνας θα γίνει την 21η Νοεμβρίου του 2022, αφού ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Κατάρ, λόγω των ακραίων συνθηκών ζέστης.

Χειμωνιάτικο θα είναι λοιπόν το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και για πρώτη φορά σε αραβική χώρα. Η απόφαση αυτή της FIFA έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το 2010 που αποφασίστηκε ο τόπος διεξαγωγής του μουντιάλ 2022. Όμως πια η προετοιμασία βρίσκεται σε τελικό στάδιο και το τουρνουά στο Κατάρ είναι γεγονός.

Το τελευταίο διάστημα η FIFA φαίνεται πως έχει και άλλα σχέδια σχετικά με τη διάρθρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέσα στον Οκτώβριο άνοιξε διάλογο με τους προπονητές των εθνικών ομάδων, μέσω τηλεδιασκέψεων με κυριότερο θέμα τη διεξαγωγή του μουντιάλ σε διετή βάση από το 2026 και μετά. Η συζήτηση έλαβε αρνητική ανταπόκριση, καθώς οι χώρες της UEFA και της CONMEBOL δήλωσαν πως δε θα συμμετάσχουν εάν η διοργάνωση πάρει αυτή τη μορφή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε 5 πόλεις και 8 γήπεδα, ενώ θα είναι η πιο ακριβή διοργάνωση όλων των εποχών αφού το Κατάρ δαπάνησε 170 δις ευρώ για έργα. Το ποσό είναι αστρονομικό, ακόμη και για μουντιάλ, και το επιβεβαίωσε ο πρέσβης του Κατάρ στη Ρωσία. Τα γήπεδα που ανεγέρθηκαν από την ανακοίνωση της ανάληψης του μουντιάλ είναι τουλάχιστον εκθαμβωτικά, επιβεβαιώνοντας τη τάση της χώρας για την απόλυτη χλιδή.

Σε επίπεδο αγώνων και των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το «εισιτήριο» έχουν πάρει 13 από τις 32 ομάδες. Πρώτη φυσικά είναι η διοργανώτρια χώρα και μετά ακολουθούν οι άλλες 12 που είναι οι: Γερμανία, Δανία, Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία και Αργεντινή. Σε αυτές βλέπουμε ότι συγκαταλέγονται οι 4 ομάδες των ημιτελικών του μουντιάλ της Ρωσίας αλλά και το δίδυμο που δε λείπει από σχεδόν κανένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν είναι άλλο από τις Βραζιλία-Αργεντινή. Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα είναι γνωστές και οι υπόλοιπες χώρες που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για την τελική φάση.

Ανάμεσα στις πιο δυνατές ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου είναι η πρωταθλήτρια Γαλλία, η Αγγλία που διαθέτει μία εκ των κορυφαίων ομάδων και η Βραζιλία των 5 τίτλων που δεν έχει λείψει από κανένα μουντιάλ. Αυτές είναι που έχουν ήδη προκριθεί για τα τελικά, διότι αναμένονται κι άλλες. Όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία που θα παίξουν στα πλέι οφ των προκριματικών ως ισχυρές ομάδες.

Σασμός Spoiler: Σοκ στην σειρά! Εντολή δολοφονίας για την Αργυρώ δίνει ο Διονύσης

Σασμός spoiler: Εντολή δολοφονίας για την Αργυρώ δίνει ο Διονύσης

Χριστούγεννα 2021: Εορταστικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων