ΝΔ: Έκλεισε πριν καν ανοίξει η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

0
70

Σε ερώτηση για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ προχώρησαν ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας. Αναλυτικά στο κείμενο-ερώτηση των δύο βουλευτών αναφέρονται τα εξής:

Από τον Απρίλιο του 2017 – οπότε και αποχώρησε ο μοναδικός καθηγητής καρδιοχειρουργικής ο κ. Δημήτριος Δουγένης – ανεστάλη η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η μεταφορά των ασθενών είτε προς το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είτε προς την Αθήνα, δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό που είχε μείνει δεν διέθετε την κατάλληλη εμπειρία να αντιμετωπίσει τα σχετικά περιστατικά. Το πρόβλημα είχε επισημανθεί με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6405/15.06.2017 ερώτησή μας, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από το Υπουργείο Υγείας.
Παρόλα αυτά οι πολίτες της Αχαΐας άρχισαν να ελπίζουν ξανά για την επαναλειτουργία της κλινικής ύστερα από την πρόσληψη του Επιμελητή Α’ και Αναπληρωτή Καθηγητή του Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. Δυστυχώς, όμως οι ελπίδες ήταν φρούδες, αφού ο καθηγητής μην έχοντας αντικείμενο εργασίας – καθώς η κλινική είναι κλειστή – μετακινήθηκε προσωρινά στο Ιπποκράτειο προκειμένου να μη μένει άπραγος. Έτσι, διαπιστώνουμε πώς καμιά εξέλιξη δε φαίνεται στον ορίζοντα και το θέμα της λειτουργίας της κλινικής δε λύνεται, δημιουργώντας ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής αφού δεν μπορεί να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση τόσο σοβαρών περιστατικών.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιος έχει την ευθύνη που μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση και παραμένει κλειστή η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ;
Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΕΚΛΕΙΣΕ, ΠΓΝΠ, ΚΛΙΝΙΚΗ, ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here