Καθαριότητα Δ. Ιωαννιτών: H Αποκεντρωμένη “έκοψε” 25 συμβασιούχους λόγω 3Κ

Αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών πρόσληψης 25 συμβασιούχων με οχτάμηνες συμβάσεις, για τον τομέα της καθαριότητας, απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με το αιτιολογικό ότι επίκειται η πρόσληψη των 47 μόνιμων υπαλλήλων, μέσω της πρόσληψης 3Κ.

Στο θέμα έγινε αναφορά μετά από παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, δια της προέδρου του Τίνας Ζέκα, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν τις μέρες αυτές, λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού η πρόσληψη των 47 μόνιμων δεν έχει ολοκληρωθεί και το ήδη υπηρετούν προσωπικό λαμβάνει άδειες και ρεπό. Κλείνοντας η κ. Ζέκα σημείωσε «την ίδια ώρα που εμείς βρισκόμαστε εδώ και διαμαρτυρόμαστε για προσλήψεις, υπάρχουν 17.000 άνεργοι σε αυτή την πόλη οι οποίοι όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ –εξαιτίας και των ανταποδοτικών- τους κόβουν και το ρεύμα!  Ζητάμε,  άμεσα λύση στο πρόβλημα, νέα προκήρυξη προσλήψεων μονίμου προσωπικού, ητήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, πρόσληψη μόνιμου γιατρού εργασίας, παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλο το προσωπικό».

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφαση της Αποκεντρωμένης όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης, απαντώντας στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ο κ. Κατηρτσίδης υποστήριξε πως η δημοτική αρχή έκανε όσα έπρεπε για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μέσω της 3Κ αλλά όπως είπε, ο τελευταίος που φταίει είναι οι Δήμοι, καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές που επέβαλαν το πάγωμα των διαδικασιών. «Όντως θα δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα, παρ’ ότι δεν θα θέλαμε να φτάσουμε στα άκρα την κατάσταση» σημείωσε.

Για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως η δημοτική αρχή εξυγίανε τα οικονομικά του Δήμου, και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας διασφάλισε υπηρεσίες και μόλις δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, απέδειξε πως έχει την ετοιμότητα να προχωρήσεις στις περισσότερες προσλήψεις στην 3Κ από όλους τους Δήμους. «Θεοί δεν είμαστε, οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου όπως και όλων των Δήμων είναι συγκεκριμένες, παλεύουμε για το καλύτερο και αν είμαστε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, δεν θα υπήρχε η έννοια του συνδικαλισμού…» ανέφερε μεταξύ άλλων. Πηγή: pbnews.gr

Σαραλιώτης: Έχω δικαίωμα να επιστρέψω στην αστυνομία

Δ. Παιανίας-Γλυκών Νερών: Κάνουν αγιασμό και στην…αποχέτευση