Δημοσκόπηση για Δ. Ελλάδα: Οι διαφορές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων

Ενα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από τις Ευρωεκλογές του 2014 προβλέπει δημοσκόπηση της DATA RC, για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, που φέρνει τη ΝΔ κατά 7,3 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αφορά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία το 2014 (Ευρωεκλογές) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτος με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ (διαφορά 8,23%).

Σήμερα το σκηνικό αυτό δείχνει να έχει εντελώς ανατραπεί, αφού η ΝΔ προηγείται με 7,3 μονάδες.

Συμψηφίζοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης με το εκλογικό αποτέλεσμα του ‘14 προκύπτει μια ριζική μετατόπιση άνω των 15,5 μονάδων, υπέρ της ΝΔ.

Μεγάλη διαφορά της ΝΔ -Ανεβασμένο και το ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τη DATA-RC και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» λίγες εβδομάδες προ της διενέργειας των Ευρωεκλογών η ΝΔ δείχνει να διατηρεί ευρύ προβάδισμα στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωκλογές της 26ης Μαΐου 2019, η ΝΔ λαμβάνει 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 0,9% και τα υπόλοιπα κόμματα στο 7,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 37,1% ο ΣΥΡΙΖΑ 28% το ΚΙΝΑΛ 12,1% το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

Μειώνονται οι αναποφάσιστοι, ευνοούνται οι «μεγάλοι»

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εν όψει της κάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων δείχνει να μειώνεται σταδιακά.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ευνοεί τα δυο προπορευόμενα κόμματα, που από την τελευταία δημοσκόπηση «τσίμπησαν» από +4%, έκαστο.

Στη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές.

Το 68,7% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ το 30,7% υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.

 

Η μέθοδος αντισύλληψης που προκαλεί κατάθλιψη

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ για να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές