Δ. Φυλής: Περισσότερα από 500 κτήρια με ρηγματώσεις από το σεισμό (φωτο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Δήμο Φυλής η καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, που έπληξε τη Δυτική Αττική. Περισσότερα από 500 οικίες και καταστήματα έχουν υποστεί φθορές, στην πλειονότητά τους μικρές ρηγματώσεις και θραύση υαλοκρυστάλλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα εντοπίζονται σε σπίτια στην περιοχή της Λίμνης και του Ζεφυρίου, όπου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ζημιές, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά μεγάλες. Επίσης, εμφανή προβλήματα στην τοιχοποιία καταγράφονται στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων ενώ στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα όλων σχολικών κτηρίων. Ζημιές υπέστη περιορισμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.

Τέλος, πολλά είναι τα σπίτια που παρουσιάζουν εκτεταμένες ρηγματώσεις και στη δημοτική κοινότητα Φυλής ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Κοιμητήριο της περιοχής, καθώς τα μάρμαρα από πολλά μνήματα έσπασαν.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον πενταψήφιο αριθμό 15691, οι δημότες Φυλής μπορούν, για την εξυπηρέτησή τους, να τηλεφωνούν και στους αριθμούς 213 1603472-73.

πηγή: doxthi.gr

Πέθανε ο ποιητής Ρομπέρτο Φερνάντες Ρεταμάρ, συνεργάτης του Φ. Κάστρο

Πέθανε ο επιχειρηματίας και λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Δεμίρης