ΑΣΕΠ-3Κ: Δυο ομοσπονδίες μαλώνανε για 8.166 ψήφους -ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΠΟΠ-ΟΤΑ

Κόντρα για την κατόπιν εορτής αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΑΣΕΠ για τους οριστικούς πίνακες της 3Κ που θα έχουν ήδη  ανακοινωθεί ή θα βρίσκονται στην διαδικασία ανακοίνωσης ξέσπασε ανάμεσα στο σωματειο «Ηρακλής» και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το επίδικο, ποιος, πραγματικά, ενδιαφέρεται, για τους 8.166 εργαζόμενους που θα προσληφθούν μέσω της 3Κ. Εργαζόμενους οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι συμβασιούχοι, που δεν αναγνωρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ή, εναλλακτικά, να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ομοσπονδία που δεν τους αναγνωρίζει και να ενταχθούν στην ΠΟΠ-ΟΤΑ, μέλος της οποίας είναι ο «Ηρακλής», που αναγνωρίζει τους συμβασιούχους.

Αφορμή για την κόντρα η χθεσινή ανακοίνωση του «Ηρακλή», που, σημειωτέον, προχώρησε σε κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή, μετά την πρωτοβουλία της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 3Κ/2018, σύμφωνα με την οποία: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΕ ΚΑΙ ΥΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ 3Κ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΣΕΡΝΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Επικαλείται τις κινητοποιήσεις του 2017

Το γεγονός προκάλεσε έντονη αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία στην ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο: «ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ….. « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», κατηγορεί την ΠΟΠ-ΟΤΑ για μη συμμετοχή στην απεργία του 2017, και για τη δημιουργία, τότε, απεργοσπαστικού μηχανισμού. Μόνο που, όπως έχει αποδείξει με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, ρεπορτάζ που δικαιώθηκε και στη Δικαιοσύνη, απεργοσπαστικό μηχανισμό είχε επιχειρήσει να στήσει η τότε ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

« Έχουν απύθμενο θράσος», είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τους «νεοεμφανισθέντες» συνδικαλιστές της Γ.Σ.Ε.Ε «ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο.Τ.Α. ΗΡΑΚΛΗΣ» μέλος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., που προσπαθούν να βγουν από την αφάνειά τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικώντας τον τίτλο του «εργατοπατέρα».

Τολμούν να μιλούν για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αυτοί που πριν 2 χρόνια στην μεγάλη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας (15 ημερών) για τους «συμβασιούχους–παρατασιούχους» και τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα, έστηναν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προσπαθώντας να ανοίξουν τα γκαράζ των Δήμων δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για να σπάσει μία μεγαλειώδη και δυναμική απεργία..

Βέβαια εδώ οφείλουμε να αποκαλύψουμε  τον πραγματικό «ένοχο» σε όλη αυτή την παρωδία που δεν είναι άλλος από την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. που χωρίς την στήριξη  και καθοδήγησή της δεν θα υπήρχε το Παναττικό Σωματείο Ο.Τ.Α. «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Και για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη των όψιμων συνδικαλιστών να αναφέρουμε ότι  η  Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. και τα σωματεία της ήταν αυτοί που και επίσημα τον Ιούνιο του 2017 παρόλο που δεν είχαν καμία συμμετοχή στην αγωνιστική δράση για τους «παρατασιούχους» όλη εκείνη την περίοδο έσπευσε, εφόσον δεν της βγήκε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, να βγάλει και ανακοίνωση προβοκατόρικη για την αναστολή των κινητοποιήσεων με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους που εκείνη την χρονική στιγμή πάλευαν για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Και έρχονται τώρα με νεότερη ανακοίνωση μέσω του ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ να μας πουν τι; Αυτά που ήδη γνωρίζαμε;  Αυτά που γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ύστερα από τις κινητοποιήσεις που έχουμε ήδη κάνει ως Ομοσπονδία  για την 3Κ και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις για άσκηση πίεσης στον Υπουργό Εσωτερικών και στο Α.Σ.Ε.Π.;

Εκτός από θρασύτατοι που είναι προκαλούν και γέλιο, καθώς οι εργαζόμενοι (και ιδιαίτερα οι «παρατασιούχοι» και υποψήφιοι της 3Κ) όλης της χώρας γνωρίζουν καλά το ρόλο του συγκεκριμένου σωματείου αλλά και της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί (Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.) και τους έχει κατατάξει εδώ και καιρό στην κατηγορία που δικαιωματικά τους ανήκει, στους εφιάλτες του κλάδου μας που έκλειναν την απεργία όσο όλοι οι υπόλοιποι «έλιωναν παπούτσια» στους δρόμους.

Πηγαίνετε κύριοι στην συνομοσπονδία σας τη Γ.Σ.Ε.Ε. να τακτοποιήσετε τα του οίκου σας, που  από την κορυφή ως τα νύχια  «βρωμάνε» και ύστερα μιλάτε για αγωνιστικότητα και συνέπεια……

Κρήτη: Τρία άτομα κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

Καρκίνος Δέρματος: Ένας από τους δέκα πιο συχνούς καρκίνους