Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Αναισθητικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Κεταμίνη έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Δεν έχει τέλος το θρίλερ του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, γονείς των οποίων ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Την πραγματική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων αποκάλυψε στο Live News, το απόγευμα της Τετάρτης 30/3, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» , Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Είμαστε στην πιο σημαντική ημέρα αυτού του τρίμηνου θρίλερ. Να πούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Με βάση αναφορές ατόμων, ενημερώσεις και ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί στον ευρύτερο ιατρικό χώρο, από δικαστικές πηγές η ουσία που έχει βρεθεί είναι η κεταμίνη.

Είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία ζώων από κτηνιάτρους και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ραγδαίο θάνατο μέσα σε 15-20. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι, αν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις, μπορεί να παρουσιάσει ταχυκαρδία και βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των ιατρών.

Σε ένα από τα επεισόδια που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στην παιδιατρική κλινική του Ρίο και αργότερα αυτό την οδήγησε στη ΜΕΘ Πατρών, είχε παρουσιάσει μυδρίαση» δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ακόμη, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε στο Live News τι είναι η κεταμίνη και τι μπορεί να προκαλέσει. Αποτελεί ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις, προκαλεί άπνοια και θάνατο.

«Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Τόνισε, δε, πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακεία. Δίνεται, όμως, σε νοσοκομεία, αλλά μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Επιπλέον, η κεταμίνη αντενδείκνυται για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις, ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών» εξήγησε ο κ. Κούτσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών, μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία» υποστήριξε.

Είναι εφικτό να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι πλέον δυνατόν να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Πένθος για την ηθοποιό – Αποχαιρετά αγαπημένο της πρόσωπο

Μαρία Κορινθίου: «Ήμουν πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, μπήκα στη διαδικασία να χαλιναγωγήσω τον θυμό μου»