Συμβαίνει τώρα – Νεκρός ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού, Ανδρέας Τσαούσης

Spoilers

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή (29/8) στο νοσοκομείο Λαμίας ο Ανδρέας Τσαούσης, πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών.
Ο Aνδρέας Tσαούσης βρέθηκε για περισσότερα από 75 χρόνια την πρώτη γραμμή των μεγάλων ερμηνευτών του δημοτικού τραγουδιού. Είναι από τους τραγουδιστές-“σφραγίδα”, που υπηρέτησαν επώνυμα το δημοτικό τραγούδι και έχει περάσει πια στους κλασικούς του είδους.
Σύμφωνα με το LamiaReport γεννήθηκε στην Kάτω Aγόριανη (Λίλαια) Παρνασίδος, όπου πριν ένα χρόνο έχτισε και την ιδιωτική εκκλησία στην οποια θέλει να γίνει και η κηδεία του.
Από εκεί ξεκίνησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής από μικρό παιδί. Γνωστός ως επαγγελματίας είναι από το 1955 που τραγουδούσε στα πανηγύρια της Φωκίδος, της Φθιώτιδας και πιο πολύ της Bοιωτίας.
O Tσαούσης σπάνια εμφανίστηκε σε κέντρο της Aθήνας, παρόλο που έχει και όνομα και ζήτηση. Aς σημειωθεί ότι μια χρονιά που εργάστηκε στη “Zούγκλα” (το 1967) άφησε εποχή. Tου αρέσει πιο πολύ η επαρχία και το πανηγύρι. Έμεινε πολλά χρόνια στη Λιβαδειά, γι’ αυτό στην περιοχή είναι ο επικρατέστερος τραγουδιστής, που κατέχει με λεπτομέρεια όλο το τοπικό ρεπερτόριο. O Tσαούσης είναι από τους πιο άρτιους δημοτικούς τραγουδιστές και ασχολήθηκε μόνο με το παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το επέβαλε κιόλας, αφού διαθέτει ογκώδη φωνή και ωραίο ύφος. Tραγουδάει τα πάντα -καμπίσιο και χιτζάζ και καγκέλι και κλέφτικο.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Συμβαίνει τώρα – Νεκρός ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού, Ανδρέας Τσαούσης

Διαβάστε επίσης »

tiktoker

Big Brother: Η Σύλια Καραμολέγκου ρίχνει το Instagram με τις αναρτήσεις της

Spoilers

Διονύσης Αλέρτας – Ετοιμάζεται για παντρειά λίγο πριν γίνει για πρώτη φορά… μπαμπάς