Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Εμείς τους κωδικούς email τους παραδώσαμε από την πρώτη μέρα»

Ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος έχει συμβουλεύσει την εντολέα του να πάψει να δίνει συνεντεύξεις

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Kαλημέρα Ελλάδα» εμφανίστηκε, το πρωί της Μ. Τετάρτης 20/4, μέσω Skype, ο Όθωνας Παπαδόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης  της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ως ύποπτη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Το έργο της υπεράσπισης ήταν εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολο. Το γεγονός ότι παράλληλα με την ανακριτική έρευνα διενεργείται και δημοσιογραφική για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας κάνει να ερχόμαστε πολλές φορές σε αμηχανία, γιατί έχουμε ειδήσεις και νέα στοιχεία, τα οποία βγαίνουν στην πορεία, ξεφυτρώνουν μπροστά μας από το πουθενά, μας προσπερνάνε, πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε ή δεν θεωρούσαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μπροστά μας» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης σχετικά με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα και τους πιάνουν απροετοίμαστους.

Όσον αφορά την είδηση που κυκλοφορεί από χθες, Μ. Τρίτη 19/4, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν συνεργάζεται με τις Αρχές και δεν τους δίνει τον κωδικό του email της, ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος υποστήριξε πως αυτό δεν ισχύει. «Γράφεται ότι δε συνεργάζεται η κατηγορούμενη με τις αρχές. Εμείς έναν κωδικό είχαμε, αυτόν του κινητού της τηλεφώνου, τον οποίο είχαμε εισφέρει στις αρχές, δόθηκε μέσω εμού, από την πρώτη ημέρα. Δεν έχουμε κωδικούς για την ηλεκτρονική διεύθυνση, γιατί δεν είναι δική μας η ηλεκτρονική αυτή διεύθυνση, το email. Ανήκει στον κύριο Δασκαλάκη» υπογράμμισε.

Όμως, αυτό το email, το οποίο φέρει την ονομασία «τανάλια» και -όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της 33χρονης- ανήκει στο εν διαστάσει σύζυγό της εντολέως του, Μάνο Δασακαλάκη, χρησιμοποιούταν και από την ίδια. Αναφορικά με αυτό, σημείωσε: «Όπως σε πάρα πολλές οικογένειες συμβαίνει, ένας έχει έναν λογαριασμό και από αυτόν μπαίνουν όλοι. Η Ρούλα δεν έχει τους κωδικούς.

Βγήκαν στην επιφάνεια αποτελέσματα έρευνας του συγκεκριμένου λογαριασμού. Οπότε θεωρώ πως δεν είναι κλειδωμένος, εφόσον μπόρεσαν να κάνουν την έρευνα και να εξάγουν κάποια συμπεράσματα».

Ερωτηθείς αν αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το γεγονός πως εκείνη φαίνεται να έχει διαγράψει το ιστορικό αναζήτησης από το τάμπλετ που χρησιμοποιούσε, ο δικηγόρος της φάνηκε να αιφνιδιάζεται. «Η αναφορά ότι έχει κρύψει αναζητήσεις εγώ, που είμαι ο συνήγορός της, το ακούω αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά από εσάς. Θα το ελέγξω, βέβαια, για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας» είπε.

Ακόμη, γνωστοποίησε πως έχει συμβουλεύσει την πελάτισσά του να σταματήσει να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις. «Θεωρώ πως θα συνεχίσει να σέβεται την κρίση μου» πρόσθεσε.

Χριστίνα Παππά: «Εμένα άνδρας δεν μου έχει δώσει ούτε ρόδα αυτοκινήτου, ήμουν πάντα μόνη μου»

Άκης Σακελλαρίου: Οι σπουδές στη Νομική και οι δέκα μέρες που έπεσε σε κώμα – «Φοβάμαι πλέον»