Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν έχει κάνει καμία ενέργεια στα ηλεκτρονικά μέσα που να σχετίζεται με τη χορήγηση κεταμίνης»

Τι υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα, κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Στο T-LIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε, σε απευθείας σύνδεση, το μεσημέρι της Τετάρτης 13/4 ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κ. Όθωνας Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα σήμερα, η 33χρονη μητέρα «έσπασε τη σιωπή της» και, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπογραμμίζοντας πως κατηγορείται «μόνο με ενδείξεις» για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σχετικά με τη φράση της Ρούλας Πισπιρίγκου πως κατηγορείται «μόνο με ενδείξεις», ο κ.Όθωνας Παπαδόπουλος εξήγησε: «Αυτό είναι το προϊόν των συζητήσεων που κάνουμε. Ως νομικός παραστάτης, της έχω εξηγήσει ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο. Πράγματι, οι ενδείξεις εκτιμήθηκαν. Ενδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγούν σε κάποιο πρόσωπο για τέτοιου είδους αδίκημα είναι αρκετές για να έχουν ως συνέπεια την επιβολή κράτησης».

Ερωτηθείς για τον αν η ανεύρεση κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης αποτελεί απόδειξη, ο συνήγορος της 33χρονης απάντησε: «Ήταν πάντα η μαμά μόνη, όταν γίνονταν επεισόδια στο παιδί; Η απάντηση είναι όχι. Αυτό προκύπτει και από τα έγγραφα της δικογραφίας. Άρα η σχετική απορία που διατυπώνεται σαν ένδειξη εναντίον της και μεταφέρεται από τα media δεν είναι ακριβής. Σε σχέση με την κεταμίνη, η ίδια υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δε γνωρίζει τη συγκεκριμένη ουσία».

Δεδομένου ότι οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να παραγγείλει κεταμίνη από site, βάζοντας τα προσωπικά του στοιχεία, ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε: «Αφού μπορούμε να προμηθευτούμε κεταμίνη μέσω του διαδικτύου, βάζοντας τα στοιχεία μας, τότε αποκτάει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο έλεγχος των ηλεκτρονικών συσκευών της κατηγορουμένης, για τα οποία έχω την πλήρη διαβεβαίωση της ίδιας, της το έχω ρωτήσει επανειλημμένα, και μου έχει πει ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάποια ενέργεια στα ηλεκτρονικά μέσα που να σχετίζεται με την χορήγηση κεταμίνης ή οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας ουσίας».

Σε άλλο σημείο, ο δικηγόρος υπογράμμισε: «Αν η εντολέας μου ήθελε να κάνει κακό στην Τζωρτζίνα, θα μπορούσε να μην την προσέξει αρκετά και να καταλήξει στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο με τόσους γιατρούς και νοσηλευτές γύρω γύρω».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, σημειώνοντας πως αυτά ξεκίνησαν το 2019.

Φάνης Μουρατίδης: Η κρίση ηλικίας και η εκδίωξη από παράσταση που τον σημάδεψε

Παναγιώτα Βλαντή: Η σεξουαλική παρενόχληση και οι επαγγελματικές προτάσεις που έχει αρνηθεί