Υπόθεση Πάτρας: Στην ανακρίτρια σήμερα ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης – «Ήταν ένα αιφνίδιο γεγονός, είχαμε θωρακίσει την Τζωρτζίνα με απινιδωτή και βηματοδότη»

Τι λέει για την κλινική εικόνα της 9χρονης ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο

Στο «Πρωινό» μίλησε σήμερα, Παρασκευή 8/4, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που φρόντιζε την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια, ο γιατρός που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης – θρίλερ, με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Σήμερα καταθέτει στην 18η τακτική ανακρίτρια, είναι ο δεύτερος μάρτυρας, μετά τον 30χρονο πατέρα των τριών άτυχων κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη, και η κατάθεσή του θεωρείται από τις πιο κρίσιμες. Σε αυτήν, θα περιγράψει τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας και την κλινική εικόνα της.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης

Τι δήλωσε στην εκπομπή του ANT1, λίγη ώρα πριν την κατάθεσή του, ο γιατρός που είχε αναλάβει τη Τζωρτζίνα και καθοδηγούσε, με τις οδηγίες του, τους γονείς της, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη;

«Είμαστε μία ομάδα που έδωσε μάχη γι’ αυτή τη μικρούλα. Πραγματικά δώσαμε μάχη, γιατί γνωρίζοντας ότι έχουν χαθεί δύο παιδάκια στην οικογένεια, ήταν αδιανόητο να πιστέψουμε ότι δε θα κερδίσουμε τη μάχη για την Τζωρτζίνα.

Και βεβαίως στενοχωρηθήκαμε και εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Ήταν ένα αιφνίδιο γεγονός, γιατί εμείς είχαμε θωρακίσει τη μικρή Τζωρτζίνα με τον απινιδωτή και τον βηματοδότη. Δεν παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο περίεργο και μετά το παιδάκι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με παράκληση των γονιών, για να γίνει συνεχόμενο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Παρέμεινε σε απλή παιδιατρική κλίνη και μετά έγινε αυτό που σήμερα όλοι γνωρίζετε.

Όταν μάθαμε για την κεταμίνη, στενοχωρηθήκαμε. Η αγωνία των γιατρών είναι να σώσουν. Όταν ακούς ότι δίδεται φάρμακο για να αφαιρείται ζωή, αυτό όχι μόνο μας στενοχωρεί, αλλά μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα».

Τέλος, να σημειωθεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη πως εκείνη αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της, Τζωρτζίνας, δίνοντάς της κεταμίνη, σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Facebook, είχε ευχαριστήσει τον κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Καιρός Πάσχα 2022: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ιωάννα Τούνη: Tα τζίντζερ μαλλιά και το ντεκολτέ της «έριξαν» το Instagram