Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ερώτησή της στην ιατροδικαστή για τον ασφυκτικό θάνατο, όταν κατέληξε η Ίριδα

Η 33χρονη επιμένει πως τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών της ήταν παθολογικά

Σοκάρει η ερώτηση που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες του TLIVE, η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στην έξι μηνών Ίριδα, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021, στην Πάτρα.

«Μόλις η νεκροτομή τελείωσε, οι γονείς περίμεναν με αγωνία για να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τότε πληροφορήθηκαν ότι κρίθηκε απαραίτητο να γίνει δειγματοληψία για ιστολογική εξέταση. Μεταξύ των ερωτήσεων, που έκαναν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης, ήταν και μία ερώτηση της μητέρας σχετικά με το αν η ιατροδικαστής θα μπορούσε να δει αν το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο. “Ξέρετε πως τα μωράκια γυρίζουν στην κούνια. Αν έχει γίνει ασφυξία, θα μπορούσατε να το δείτε;” Ρώτησε χαρακτηριστικά η μητέρα» όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha.

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών της.

«Η ενημέρωση που είχα εγώ από τους ιατροδικαστές, όταν πήρα τις εκθέσεις τους, ήταν ότι από την ανακοπή επέρχεται το πνευμονικό οίδημα, μόνο αυτό. Δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση. Και ότι δεν υπάρχει ασφυκτικός θάνατος πουθενά. Σε κανένα από τα τρία παιδιά. Ρωτήστε τους ίδιους τους ιατροδικαστές να σας το επιβεβαιώσουν αυτό, που έχουν τα παιδιά» έχει δηλώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν αποκλείει το ενδεχόμενο τα παιδιά της να κατέληξαν από ασφυκτικό θάνατο, απάντησε: «Φυσικά και αποκλείεται. Πώς να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Αυτά είναι ιστορίες για να έχουμε να λέμε».

Ακόμη, αν και η 33χρονη υποστηρίζει πως η ιατροδικαστής της είπε πως η Ίριδα πέθανε γύρω στις 08:00-09:00, αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει. Και αυτό γιατί όταν η σορός έχει φυλαχθεί σε ψυκτικό θάλαμο και η νεκροτομή γίνεται μετά από αυτήν τη διαδικασία, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να προβεί σε εκτίμηση ώρας θανάτου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TLIVE, η νεκροτομή έγινε σχεδόν 30 ώρες μετά από την ώρα που διαπιστώθηκε ο θάνατος της Ίριδας. Στο ενδιάμεσο διάστημα η σορός είχε μείνει σε ψυκτικό θάλαμο.

 

 

 

Η Γη Της Ελιάς spoiler: O Φίλιππος αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνος είναι ο Αλέξης!

Παναγιώτα Βλαντή: O αξέχαστος ρόλος της στα «Μαύρα Μεσάνυχτα» και το παρατσούκλι «σπασικλάκι»