Συνταγή: Νηστίσιμο ρυζόγαλο!

Νηστίσιμο ρυζόγαλο που θα το φτιάχνετε και εκτός Νηστείας

Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
200 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. γάλα αμυγδάλου

120 γρ. ρύζι καρολίνα
400 γρ. νερό
κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή πλένοντας το ρύζι. Για να γίνει αυτό, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το πλένουμε στο νεροχύτη. Κατόπιν το αφήνουμε να στραγγίσει

Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε 400 γραμμάρια νερό και στη συνέχεια το ρύζι. Βράζουμε το ρύζι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Όταν το ρύζι βράσει και μαλακώσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λίτρο από το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 100 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου και 50 γραμμάρια κορν φλάουερ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου το μίγμα να πήξει.

Προσθέτουμε τις βανιλίνες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Εάν το μίγμα είναι πολύ πηκτό μπορούμε να το αραιώσουμε προσθέτοντας λίγο γάλα ακόμη.

Η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.

Μπορείτε να σερβίρετε το ρυζόγαλο, σε μικρά ποτήρια γλυκού, προσθέτοντας και λίγη κανέλα σκόνη για καλύτερη γεύση!

Δείτε την εκτέλεση

Άγριες Μέλισσες spoiler: Αρραβωνιάζονται τελικά η Δρόσω και ο Κωνσταντής

Η Γη Της Ελιάς spoiler: Στην κηδεία του Νικήτα ξετυλίγεται το νήμα!