Συνταγή: Μελιτζάνες ογκρατέν

Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
3 μεγάλες ντομάτες
ελαιόλαδο
αποξηραμένο βασιλικό
θυμάρι
ρίγανη

δεντρολίβανο
αλάτι πιπέρι
140 γρ. σπανάκι
4 κουταλιές της σούπας ρικότα

1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. μοτσαρέλλα
50 γρ. παρμεζάνα
1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας πουμαρο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατα μήκος. Βάζουμε νερό σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι και βάζουμε μέσα τις φέτες. Τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε λαδόκολλα σ ένα ταψί το λαδώνουμε και τοποθετούμε στρώσεις στρώσεις τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200° C .
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι το βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί,το σκόρδο,τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τη μοτσαρέλλα κομματάκια.Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις μελιτζάνες μίσες μ’εσα στο πυρέξ και μισές έξω ώστε στο τέλος να σκεπάσουμε το φαγητό.

Καλύπτουμε και τον πάτο. Βάζουμε τη μισή γέμιση απ το σπανάκι,καλύπτουμε με ντομάτες βάζουμε τη μοτσαρέλλα

7+1 διατροφικά tips για να μπείτε σε φόρμα για το καλοκαίρι

Βίκυ Κάβουρα: Περπατά σε αμμώδη παραλία και είναι σκέτος πειρασμός