Κωνσταντίνα: Οι παιδικές της αναμνήσεις από την Κύπρο

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε η Κωνσταντίνα το μεσημέρι της Τρίτης 27/2 στην εκπομπή “Στούντιο 4” ανέφερε τις παιδικές της αναμνήσεις από την Κύπρο, τις εικόνες του πολέμου αλλά και τον πατέρα της που είναι ένας από τους αγνοούμενους.
Εξήγησε ότι δεν θέλει να δει τη σειρά Famagusta γιατί θα της ξυσει τις πληγές.

“Το να ζει ένα παιδάκι τον πόλεμο… Να έχει τον πατέρα του αγνοούμενο, δύο αδέλφια που συλλάβανε… Είχα πάει με τον αδερφό μου στη δεύτερη εισβολή σε ένα χωριό κοντά στην Αμμόχωστο στον θείο μας που δεν υπήρχε υποτίθεται κίνδυνος και μπήκαν οι Τούρκοι. Φύγαμε μέσα από σφαίρες και πυροβολισμούς. Αυτά είναι πολύ χαραγμένα μέσα μου” ανέφερε η Κωνσταντίνα.

“Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το πραξικόπημα. Έγινε ανακωχή και πήγαμε στο σούπερ μάρκετ με τη μητέρα μου και ξαφνικά είδαμε να έχουν στήσει μπλόκο απέναντι, σταμάτησαν ένα τζιπ. Έτρεχαν να ξεφύγουν οι άνθρωποι και τους έριχναν με τα όπλα. Πήραν έναν από αυτούς και ήρθε ένας με ένα πυροβόλο και τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μας”, δήλωσε η τραγουδίστρια.

“Όσο ζούσε η μητέρα μου δεν αναφερόμασταν σε όλα αυτά. Ο αδελφός μου θέλει να αναπολεί και να λέει γεγονότα, η αδελφή μου λέει θέλει να τα σβήσει. Δεν μπορείς να μπεις στη ψυχολογία όσων έχουν ζήσει την αιχμαλωσία”, εξήγησε.

“Ο πόλεμος στην Κύπρο είναι χαραγμένος μέσα μου, είναι πολύ σκληρές εικόνες που κουβαλάω μέσα μου. Δεν μπορώ να δω το Famagusta γιατί νιώθω ότι θα μου ξυσει τις πληγές, θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου”, εξήγησε.

Written by admin

Διερεύνηση των Συνθηκών του Θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου: Η Έρευνα της Εισαγγελίας

Μικρή βελτίωση της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη