Η προοπτική της Μαρίνας Ασλάνογλου για τη γυναικεία ισότητα: Ο άνδρας πρέπει να απομακρυνθεί για να δει την αλήθεια

Γιατί δεν σέβεσαι τη γυναίκα ως σύντροφο, ερωμένη, συνάδελφο, επαγγελματία, φίλη; αναρωτιέται η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη και μας κάνει να σκεφτούμε γιατί ακόμα χρειάζονται πολλά βήματα για την πλήρη “γυναικεία ισότητα”. Ζούμε σε μια εποχή που έχουν γίνει πολλές κατακτήσεις σε θέματα αμοιβών, ρόλων και απουσίας ρατσισμού, ωστόσο η βία εξακολουθεί να υπάρχει, είτε είναι σωματική, λεκτική ή ψυχική.

Παρόλο που οι γυναίκες έχουν κατακτήσει δικαιώματα όπως το δικαίωμα ψήφου και την πρόσβαση σε εκπαίδευση και εργασία, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στις αμοιβές και να φέρονται ως “άψογες” σε πολλούς ρόλους που απαιτούν από αυτές. Ενώ παλιότερα οι γυναίκες δεν είχαν ούτε δικαίωμα ψήφου, ούτε τη δυνατότητα να εργαστούν, σήμερα παραμένουν να πολεμούν για ίσες ευκαιρίες.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε γυναίκες να δολοφονούνται από τους συντρόφους τους ή να υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Πώς μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο όταν ακόμα στον 21ο αιώνα αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις;

Πρέπει να αλλάξουμε τις νοοτροπίες μας και να αναγνωρίσουμε την αξία και τον σεβασμό προς τις γυναίκες σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Οι γυναίκες αξίζουν να αντιμετωπίζονται ως ίσοι εταίροι, σεβασμός στις σχέσεις, στον εργασιακό τους χώρο, στην κοινωνία γενικότερα.

Γιατί λοιπόν δεν σέβεσαι τη γυναίκα ως σύντροφο, ερωμένη, συνάδελφο, επαγγελματία, φίλη; Είναι καιρός να αλλάξει η νοοτροπία μας και να δώσουμε στις γυναίκες τον σεβασμό και την αναγνώριση που τους αξίζει.

Written by admin

Νικητές του καραόκε οι συμμετέχοντες στο Survivor και ανακοινώθηκε η επιστροφή τους στον Άγιο Δομίνικο του χρόνου

6 άγνωστες σχέσεις αγαπημένων Ελλήνων της δεκαετίας του ’80 που λίγοι γνώριζαν ότι ήταν ζευγάρι