Γιώργος Χρυσοστόμου: Η επιστολή για κακοποιητική συμπεριφορά που έγραψε προς το ΣΕΗ και δεν την έστειλε ποτέ – «Υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στον χώρο»

«Με βρήκε έτοιμο να φάω μπούλινγκ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός

Μέσα από συνέντευξή του, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, όταν είχε ξεκινήσει το ελληνικό MeToo, είχε αποκαλύψει ότι είχε γράψει μία επιστολή στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η οποία αφορούσε κακοποιητική συμπεριφορά που είχε δεχτεί στον χώρο της υποκριτικής. Την επιστολή αυτή, όμως, δεν την έστειλε ποτέ…

Το πρωί της Τετάρτης 27/4, ο Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε στο «Πρωινό», άνοιξε την καρδιά του στον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά και τους εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε τελικά να μην στείλει την επιστολή στο ΣΕΗ, αλλά να την σκίσει.

«Κατ’ αρχήν, για ένα τόσο ντελικάτο και ευαίσθητο θέμα δεν αξίζουν τρία λεπτά κουβέντας. Να είμαστε ok! Αυτό θέλει δύο ώρες και πάνω. Παρόλα αυτά, να σας πω τι έγινε τότε.

Με συνεπήρε ένα πράγμα που με τάραξε, θυμήθηκα, έγραψα, αρρώστησα που το διάβασα αυτό. Είναι μία δύσκολη διαδικασία, γιατί το βλέπεις απέξω και ταράζεσαι. Θυμήθηκα γράφοντας, γιατί όταν τα λες, δεν θυμάσαι τόσο γρήγορα, ενώ όταν τα γράφεις, είναι πιο αργό, προλαβαίνεις να κάνεις και την εικόνα και αρχίζει να δουλεύει άσχημα μέσα σου.

Μετά, το έβλεπα μπροστά μου κι άρχισα να τρέμω. Το φωτογράφισα κλειστό, το έστειλα σε δέκα φίλους για να δω την αντίδρασή τους. Δεν πήρα αυτό που ήθελα, εν τέλει το φύλαξα τρεις ημέρες, μετά το έσκισα και το έστειλα πίσω.

Μίλαγα για μία δική μου εμπειρία, για έναν άνθρωπο που είχε φερθεί άσχημα σε όλους μας. Είχαμε συντονιστεί 2-3 άτομα που είχαμε περάσει το ίδιο. Το έστειλα και σε αυτούς και δεν μου είπαν τίποτα. Μου είπαν ένα wow.

Υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στον χώρο, φυσικά και τον έχω συναντήσει. Δεν έχουμε συνεργαστεί έκτοτε και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν του έλεγα κάτι, θα μου έλεγε ότι είναι μέρος της δουλειάς και θα επιχειρηματολογούσε κιόλας.

Για να τον δικαιώσω και αυτόν τον άγνωστο, με βρήκε και έμενα έτοιμο τότε για να φάω μπούλινγκ. Παρόλα αυτά, αν συνέβαινε τώρα, με τη διαδρομή που έχω κάνει και επειδή το αναγνωρίζω ότι δεν φταίω εγώ, μπορώ να το αντικρούω κατευθείαν, να γίνομαι και αντιπαθής, να βάλω όριο. Είναι θέμα ότι άρχισα να σέβομαι τον εαυτό μου, δεν ξέρω πώς, αλλά έτσι συνέβη.

Δεν περιμένω κάποια θεία δίκη ή να πω “αα να πάθει κάτι αυτός”. Εντάξει μπορεί να χάσει λίγα λεφτά, ωραία θα ήταν, αλλά μέχρι εκεί, όχι να πάθει κάτι κακό.

Όπως είναι και η χώρα, μικρή, και η Αθήνα ακόμη πιο μικρή, δυστυχώς οποιαδήποτε δήλωση δημόσια για κάτι τόσο ευαίσθητο, ό,τι λες -καλώς ή κακώς- χρησιμοποιείται εναντίον σου» δήλωσε με ειλικρίνεια ο 41χρονος, αγαπητός ηθοποιός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ANT1:

 

Κατερίνα Καινούργιου: «Ρίχνει τα καρφιά της» για όσους δεν ήθελαν να τη φωτογραφίσουν, όταν πρωτοξεκίνησε

Θεοδώρα Σιάρκου: «Το γύρισμα με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν παιδική χαρά, δεν έχω να του προσδώσω κάτι αρνητικό»