Γιάννης Κατινάκης: Εξομολόγηση ψυχής για τη σεξουαλική του ταυτότητα – «Στο Γυμνάσιο, τα παιδιά με περίμεναν για να με χτυπήσουν»

«Πέρασα πολύ δύσκολα ως ένα διαφορετικό παιδί» δηλώνει ο ηθοποιός

Στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου, «Love It», μίλησε ανοιχτά, σήμερα (Τετάρτη 30/3), ο Γιάννης Κατινάκης για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Μάλιστα, μαζί του ήταν και ο πατέρας του Σάκης Κατινάκης. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κατινάκης ασχολείται με την υποκριτική, είναι instagrammer, πλέον και ραδιοφωνικός παραγωγός.

«Ο πατέρας μου είναι η κολόνα μου. Δεν θα ήθελα να μου λένε “μπράβο” για τον μπαμπά μου, γιατί θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι ο κάθε μπαμπάς θα έπρεπε να είναι έτσι, με ανιδιοτελή αγάπη, οπότε είναι ένας γονιός με όλη τη σημασία της λέξης» δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

«Πέρασα πολύ δύσκολα ως ένα διαφορετικό παιδί και η αλήθεια είναι ότι τα τραύματα αυτά έχουν γράψει μέσα μου, δηλαδή θυμάμαι χαρακτηριστικά στην 1η γυμνασίου, που πήγαινα να περάσω την πόρτα του σχολείου και με περίμεναν έξω παιδιά για να με κοροϊδέψουν και να με χτυπήσουν. Οι καθηγητές μου έλεγαν μάζεψε τη συμπεριφορά σου, μην είσαι τόσο κραυγαλέος. Καμία σύσταση στα παιδιά που ασκούσαν βία.

Δεν είχα σκεφτεί να αλλάξω, είχα σκεφτεί, όμως, ότι φταίω, γιατί όταν είσαι 13 ετών και δέχεσαι ένα τεράστιο κύμα μίσους, παθαίνεις σοκ. Δεν κινούμαι ποτέ με τα μέσα, παίρνω μόνο ταξί και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, φοβάμαι να περπατήσω στο δρόμο μόνος μου, απροστάτευτος»  εξομολογήθηκε ο Γιάννης Κατινάκης.

Από την πλευρά του, ο  πατέρας του ηθοποιού, ο κ. Σάκης Κατινάκης, μίλησε on camera για τον τρόπο που αντιμετώπισε την σεξουαλική ταυτότητα του γιου του, υποστηρίζοντας: «Όταν δεν σου ανοίγεται το παιδί, δεν μπορείς να του κάνεις πιεστικές ερωτήσεις και να το φέρεις σε μία διαδικασία που στην ουσία θα είναι σαν να μεταφέρεις αυτό που υφίσταται στο σχολείο και από την οικογένεια. Του δίνεις τη δυνατότητα να σου μιλήσει, σέβεσαι αν δεν θέλει και απλά του δείχνεις ότι είσαι εκεί ό,τι και να συμβεί».

«O Γιάννης είναι μία δύσκολη προσωπικότητα γενικότερα, αλλά θεωρώ ότι έχω ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα απέναντί του. Επειδή ήμουν δάσκαλος περίπου 40 χρόνια και συναναστρεφόμενος με παιδιά, αντίστοιχης ηλικίας με του Γιάννη, με μάθανε να ακούω και δεν μου αρέσει να κάνω κριτικές στον άλλον. Κριτικάρω τον εαυτό μου, πριν μπω στη διαδικασία να κριτικάρω κάποιον άλλο» είπε, τέλος, ο πατέρας του Γιάννη Κατινάκη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ:

Μαρία Κορινθίου: «Ήμουν πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, μπήκα στη διαδικασία να χαλιναγωγήσω τον θυμό μου»

Αντίνοος Αλμπάνης: Μας προσκαλεί στην παράσταση «Ματωμένα Χώματα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά