Έρωτας Φυγάς spoiler: Το Μυστικό της Αλεξάνδρας αποκαλύπτεται

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, από το πρώτο επεισόδιο και μετά, η ζωή της Αλεξάνδρας υφίσταται σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις. Όλα ξεκινούν με την απόφασή της να πυροβολήσει τον Ιάσωνα, με αποτέλεσμα να βιώσει δραματικές συνέπειες.

Βρίσκεται γρήγορα πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ενώ ο σύζυγός της δίνει μάχη για να επιβιώσει από το πυροβολισμό της. Ο Ιάσωνας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για αρκετές εικοσιτετράωρα, και οι αγαπημένοι του ανησυχούν για την τύχη του. Ταυτόχρονα, η Αλεξάνδρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο κελί της και δυσκολεύεται να αντιληφθεί τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένειά της.

Με την είσοδο της Αλεξάνδρας στη φυλακή, ο Μάρκος περνά από μια αγωνία. Προσπαθεί να την επισκέπτεται συχνά, δίνοντάς της δύναμη και κουράγιο. Λίγο αργότερα, ξεκινά η δίκη της, που απασχολεί όλη την πόλη του Κιάρι, ενώ ο Ιάσωνας παραμένει στο νοσοκομείο.

Όταν αναρρώσει, πηγαίνει στο δικαστήριο και καταθέτει με σκληρό τρόπο για την Αλεξάνδρα, αφήνοντας αιχμές για τη σχέση της με τον Μάρκο. Τον οργίζει αυτό που ακούει, και βγάζει όπλο, με τον Ιάσωνα να τον ακολουθεί. Ο έλεγχος χάνεται, και πυροβολoυν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δύο άνδρες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο κρατητήριο.

Παράλληλα, η Ευγενία βιώνει δύσκολες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές λόγω του ενδιαφέροντος του Μάρκου για την Αλεξάνδρα. Μια μέρα, παρακολουθώντας τον άντρα της, τον βλέπει να βγαίνει από τις φυλακές και λαμβάνει μια απόφαση που θα επηρεάσει τη ζωή της. Αργότερα, φροντίζει να είναι μόνη στο σπίτι και γράφει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα για τον Μάρκο και τον γιο τους, τον Στέφανο.

Στη συνέχεια, μπαίνει στην μπανιέρα και αυτοκτονεί, κόβοντας τις φλέβες της με ένα ξυράφι. Ταχύτατα, η γιατρός βρίσκεται λιπόθυμη στην μπανιέρα, το νερό γίνεται κατακόκκινο από το αίμα της. Τη στιγμή αυτή, φτάνει η Νότα και σώζει την ζωή της ανιψιάς της.

Εν τω μεταξύ, ενώ η Αλεξάνδρα βρίσκεται στη φυλακή, αισθάνεται αδιαθεσία και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπιστώνουν ότι έχει δηλητηριαστεί και την κρατούν εκεί. Τότε η Νότα, επιθυμώντας να εκδικηθεί για το κακό που έχει προκαλέσει στην Ευγενία, αποφασίζει να εξαφανίσει την Αλεξάνδρα.

Έτσι, προσποιείται τη νοσοκόμα και, φορώντας μια μάσκα στο πρόσωπό της, αποπειράται να την δολοφονήσει. Η Αλεξάνδρα, που είναι δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι, παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για να την απωθήσει.

Καταλήγουμε στην στιγμή που ο Μάρκος ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό της Αλεξάνδρας σχετικά με την πατρότητα του Γιωργάκη. Αυτό που αποκαλύπτει είναι ότι η Μαργέτα την ανάγκασε, ενώ ήδη ήταν έγκυος από το παιδί τους, να παντρευτεί τον Ιάσωνα για να του χαρίσει απόγονο, με αντάλλαγμα τη σωτηρία του Μάρκου από το απόσπασμα. Αυτό το μυστικό είναι γνωστό μόνο στον πραγματικό πατέρα του παιδιού.

Όσον αφορά την γιαγιά Αθηνά, η υγεία της επηρεάζεται αρνητικά από τον διωγμό της Μαργέτας από το αρχοντικό. Παρόλα αυτά, καταφέρνει να αντέξει τις δυσκολίες και ανακουφίζεται όταν επανασυνδεθεί με το παιδί της. Στα νέα επεισόδια, ωστόσο, η υγεία της υφίσταται γρήγορη ύφεση και πεθαίνει, ταράσσοντας βαθιά την οικογένεια Δεμερτζή και, ειδικά, τη Μαργέτα, που την αγαπούσε ιδιαίτερα.

Στα νέα επεισόδια, εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας, ο Φάνης, ο οποίος έχει σχέση με τους Δεμερτζήδες. Είναι ο ανιψιός του Στέφανου Παράσχου και έρχεται στην περιοχή για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Όμως, έχει βαθύ μίσος για τον Ιάσωνα, καθώς κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό.

Η παρουσία του Φάνη προκαλεί αναστάτωση στους Δεμερτζήδες και επηρεάζει αρνητικά τον Μάρκο, που μέχρι τώρα θεωρείτο ως τον μοναδικό κληρονόμο της περιουσίας του Στέφανου ως ψυχογιός του.Καθώς η Αλεξάνδρα εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, η Μαργέτα αλλάζει τάση απέναντι της και στέκεται στο πλευρό της. Την βοηθάει, μαζί με την εισαγγελέα Νάντια, να βγει από τη φυλακή.

Ωστόσο, όταν η Αλεξάνδρα επιστρέφει στο σπίτι, ο Ιάσωνας αποφασίζει να της κάνει τη ζωή δύσκολη, καθώς την καθιστά υπηρέτρια του αρχοντικού και την βασανίζει. Επιπλέον, της παίρνει τα παιδιά και τα κρύβει. Μια γυναίκα από το παρελθόν εισβάλλει στη ζωή των Δεμερτζήδων, πρόκειται για την Ουρανία, την πρώην ερωμένη του Γεώργιου Δεμερτζή, που υποδύεται η Άννα Αδριανού.

Αυτή η εμφάνιση προκαλεί την αντιπάθεια της Μαργέτας, αφού η Ουρανία είναι η μεγαλύτερη εχθρός της. Παρόλο που η σχέση της Ουρανίας με τον Δεμερτζή ήταν δυνατή, αποφάσισε να φύγει από κοντά του, καθώς δεν άντεξε να έχει δεύτερο ρόλο στη ζωή του.

Ωστόσο, πάντα διατηρούσε καλή σχέση με τον γιο του, τον Ιάσωνα, ο οποίος την αγαπούσε και την εκτιμούσε. Μάλιστα, την θεωρούσε ως “δεύτερη μητέρα” και της εμπιστευόταν τα παιδιά του όταν τα πήρε από την Αλεξάνδρα.

Τέλος, ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα, εγκλωβισμένοι σε δύο κατεστραμμένους γάμους, αποφασίζουν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους και να φύγουν μακριά, παίρνοντας μαζί τα παιδιά τους. Πριν αποχωρήσουν, γράφουν δύο γράμματα, ένα για τον Ιάσωνα και ένα για την Ευγενία. Στη συνέχεια, συναντιούνται όλοι μαζί σε ένα κρυφό σημείο, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του Μάρκου και φεύγουν.

Καίτη Γαρμπή: Επικό throwback – Έτσι ήταν πριν από 18 χρόνια, δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Η Γη της Ελιάς spoiler: Δάκτυλος της εκδίκησης η νέα σύντροφος του Δημοσθένη