Υπόθεση ψευδούς βιασμού στην Κύπρο – «Ήθελα εκδίκηση επειδή με βιντεοσκοπούσαν» λέει η 19χρονη Βρετανίδα


Μετά την παραδοχή της ότι η καταγγελία της για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής, η 19χρονη Βρετανίδα ομολόγησε πως ήθελε εκδίκηση διότι την βιντεοσκοπούσαν. Την Τρίτη θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο της Δευτέρας αναβλήθηκε λόγω προσωπικού θέματος του δικηγόρου της.

Πλέον η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση δημόσιας βλάβης εναντίον της νεαρής Αγγλίδας τουρίστριας. Εφόσον η υπόθεσή της καταχωρισθεί στο δικαστήριο, τότε κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου.

Η 19χρονη Αγγλίδα αποφάσισε να ομολογήσει τα πάντα και να παραδεχθεί ότι η περιβόητη καταγγελία της περί ομαδικού βιασμού της από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής.

Όπως παραδέχθηκε, προέβη στην καταγγελία αυτή για να εκδικηθεί τους υπόπτους, διότι, όπως εξήγησε, ορισμένοι απ’ αυτούς την ώρα της σεξουαλικής πράξης σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα Νάπα τη βιντεοσκοπούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας politis.com.cy, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας Αμμόχωστου δήλωναν ότι η κατηγορούμενη ήταν… πιστευτή ως προς την καταγγελία που είχε κάνει και εξετάζουν το ενδεχόμενο η 19χρονη να έχει προβεί και στο παρελθόν σε ψευδή καταγγελία για βιασμό της προκειμένου να εισπράξει τα ανάλογα ασφάλιστρα.

Ήθελε εκδίκηση

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο όπου κατήγγγειλε η νεαρή ότι κακοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί της 19χρονης, πως τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου βιάστηκε ομαδικά, δεν ευσταθούσαν.

Ως εκ τούτου, η 19χρονη κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για κατάθεση και κατά την ανάκριση «έσπασε», ομολογώντας τα πάντα. Παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί. Ισχυρίστηκε ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεοσκοπούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη και γι’ αυτό αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία, για να πάρει εκδίκηση.

Προχωρούν με αγωγές

Μετά την ανατροπή στην υπόθεση, οι επτά νεαροί Ισραηλινοί,αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η 19χρονη Βρετανίδα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχαν συλληφθεί 12 Ισραηλινοί, ωστόσο, οι πέντε απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη Πέμπτη καθότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, οι νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προτίθενται να προχωρήσουν σε αγωγές κατά της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της 19χρονης πήρε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, αφού ΜΜΕ από τη Βρετανία και το Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.

Η διερεύνηση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Times of Israel, ο δικηγόρος ομάδας των νεαρών Νιρ Γιάσλοβιτς, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι ύποπτοι θα αφεθούν ελεύθεροι. «Όπως από την αρχή είχα υποστηρίξει δεν υπήρξε βιασμός στην Κύπρο», ανέφερε. «Οι νεαροί που πήγαν σε διακοπές που μετατράπηκαν σε εφιάλτη θα επιστρέψουν σήμερα (Κυριακή) στα σπίτια τους. Όλοι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Η κυπριακή Αστυνομία διεξήγαγε μια επαγγελματική και ενδελεχή διερεύνηση», δήλωσε και σχολίασε πως οι νεαροί παρουσίασαν πειστικές αποδείξεις.

Written by alexandros

Ένα υπέροχο φοιτητικό project που εξηγεί τις κρίσεις πανικού μέσα από φωτογραφίες!

Ο Κώστας μας έφυγε πριν πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα του. Αντίο σε έναν άξιο άνθρωπο!