Υπόθεση Πάτρας: Τι ισχυρίζεται η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροψία στη Μαλένα;

«Η τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική» αναφέρει η Χριστίνα Τσάκωνα για τη Μαλένα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 3,5 ετών

Στο «Πρωινό» και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπώρου μίλησε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε από την οικογένεια Δασκαλάκη το 2019, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

«Η Μαλένα ήρθε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ως εκ τούτου ελήφθη βιολογικού υλικού για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε ξεκάθαρα από την παθολοανατομική εξέταση, όπου ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια.

Δεδομένου τώρα ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο, κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν την νεκροψία – νεκροτομή, ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην 9η μέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια» δήλωσε.

Ερωτηθείσα αν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα προκλήθηκε ενδεχομένως από τις χημειοθεραπείες, η κ. Χριστίνα Τσάκωνα απάντησε: «Θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από τις χημειοθεραπείες».

Όσον αφορά τον λόγο που αποφάσισε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, εξήγησε: «Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Η εξέταση της Μαλένας, όσον αφορά στη τοξικολογική εξέταση, απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα, ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1:

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Η Μυρτάλη δεν κάνει πίσω στο ζήτημα της περιουσίας

Κατερίνα Καινούργιου: Ένταση on air – Γιατί εκνευρίστηκε η παρουσιάστρια;