Τα Μπασκετικά Παπούτσια και τα μέρη τους: Ποια να διαλέξεις

μπασκετικα παπουτσια

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο απαιτεί μόνιμη κίνηση, πολλά άλματα και γρήγορες αντιδράσεις. Για να τα καταφέρετε όλα αυτά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαλέξει τα σωστα παπούτσια για μπάσκετ για το γήπεδο. Ποια είναι λοιπόν τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψιν;

Αρχικά, τα παπούτσια του μπάσκετ χωρίζονται κυρίως σε τρία τμήματα: στο άνω μέρος, στο ενδιάμεσο τμήμα και στη σόλα. Καθένα απ’ αυτά τα τμήματα έχει συγκεκριμένες ιδιότητες που επηρεάζουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση του παπουτσιού.

ΆΝΩ ΜΈΡΟΣ στα Μπασκετικά παπούτσια

Όσον αφορά το επάνω μέρος των παπουτσιών, η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε αφορά το ύψος τους. Μπορείτε να βρείτε ψηλά, ημίψηλα ή χαμηλά παπούτσια. Καθένα απ’ αυτά τα ύψη εξυπηρετούν τις διάφορες θέσεις παικτών που υπάρχουν:

Ψηλό: το επάνω μέρος καλύπτει τον αστράγαλο για να παρέχει ένα επιπλέον στρώμα στήριξης και σταθερότητας. Παράλληλα, αυτή η κάλυψη συνήθως φέρνει κάποιο επιπλέον βάρος.

Ημίψηλο: τα mid-top παπούτσια τελειώνουν ακριβώς πάνω στον αστράγαλο και προσφέρουν μερική κάλυψη χωρίς να σας περιορίζει πλήρως. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα παπούτσια προσφέρουν αυξημένη ευελιξία.

Χαμηλό: τα χαμηλά παπούτσια είναι κατασκευασμένα για να παρέχουν ταχύτητα κι ευελιξία χωρίς όμως να προσφέρουν στήριξη στον αστράγαλο.
Έπειτα, το δέσιμο του παπουτσιού είναι υπεύθυνο για τη σταθερότητα του ποδιού σας την ώρα που παίζετε. Ο πιο δημοφιλής τρόπος δεσίματος είναι τα κορδόνια. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε και παπούτσια με φερμουάρ, αυτοκόλλητο ή με γλώσσα-κάλτσα. Αυτοί οι τρόποι συνήθως υπάρχουν συνδυαστικά, κυρίως στα ψηλά και τα ημίψηλα παπούτσια, και προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στον αστράγαλό σας.

ΕΝΔΙΆΜΕΣΟ ΤΜΉΜΑ

Αυτό το τμήμα συνδέει το άνω μέρος και τη σόλα ενός παπουτσιού και απορροφάει τους κραδασμούς για να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στον αθλητή. Με άλλα λόγια, το κομμάτι αυτό του παπουτσιού λειτουργεί ως «μαξιλάρι» για τα άλματά σας. Ένα λεπτό «μαξιλάρι» προσφέρει περισσότερη σταθερότητα αφού επιτρέπει στο πόδι να είναι πιο κοντά στο έδαφος αλλά χάνει σε απορρόφηση ενώ για ένα παχύτερο ενδιάμεσο τμήμα ισχύει το αντίθετο. Το EVA είναι η ελαφρύτερη επιλογή σε αντίθεση με την πολυουρεθάνη που είναι πιο πυκνό και ανθεκτικό υλικό.

ΣΌΛΑ σε Μπασκετικά Παπούσια

Η σόλα ενός παπουτσιού είναι το πιο σκληρό κομμάτι του και είναι κατασκευασμένη είτε από λάστιχο είτε από κάποιο συνθετικό υλικό. Εφόσον η σόλα είναι το σημείο επαφής σας με το έδαφος, προτιμήστε παπούτσια με μία σχετικά επίπεδη και φαρδιά σόλα για μέγιστη ισορροπία. Δεν έχει καμία σχέση με τα παπούτσια που φοραει καποιος οταν τρεχει

Μία καλή επιλογή είναι οι τραχείες επιφάνειες με πυκνά μοτίβα. Για επιπρόσθετη σταθερότητα, οι σόλες με μοτίβο herringbone είναι η καλύτερη επιλογή αφού έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας αποτρέπει από ανεπιθύμητα γλιστρήματα.

Written by admin

σκυλος νικαια

Σκύλος: 2 εγκλήματα σε λίγες μέρες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα! Μόνο διαδικτυακός ο φετινός εορτασμός

Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα! Μόνο διαδικτυακός ο φετινός εορτασμός