Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα! Μόνο διαδικτυακός ο φετινός εορτασμός

Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα! Μόνο διαδικτυακός ο φετινός εορτασμός

Μόνο διαδικτυακός θα είναι ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Νεκρών (Dia de los Muertos) 2020 στην Αθήνα. Η πολύ δημοφιλής μεξικάνικη γιορτή, που τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, λόγω πανδημίας, μας προσκαλεί σε ένα ιντερνετικό ραντεβού.

Από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μέσω της σελίδας Facebook «Mexicanos en Grecia/ Μεξικάνοι στην Ελλάδα» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ετοίμασαν μέλη της μεξικανικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και κάθε χρόνο η προσέλευση είναι μεγαλύτερη, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας του Μεξικού. Πέρσι μετά από μια μεγάλη γιορτή στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των «Κατρίνας» με τη συμμετοχή περίπου 1.500 ατόμων. Η μεξικανική κοινότητα στην Ελλάδα αριθμεί περίπου 800 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί ζουν στην Αττική. «Πλέον ο κόσμος το ξέρει και το περιμένει. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ρωτούν, πού θα γίνει και πότε».

Ημέρα των Νεκρών

Πρόκειται για μια παράδοση με βαθιές πολιτισμικές ρίζες, η οποία εκπλήσσει τους υπόλοιπους λαούς, λόγω της θερμής και, ακόμα, χιουμοριστικής σχέσης που θέτει με το θάνατο. Η UNESCO συγκαταλέγει αυτή τη γιορτή στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Η παράδοση έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς του Μεξικού. Την Ημέρα των Νεκρών, οι Μεξικανοί επανασυνδέονται με τα στοιχεία που ορίζουν και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους: την οικογένεια, τα έθιμα, την πίστη και την αγάπη.

Συναυλία, έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας, συνταγές για το διάσημο «ψωμί των νεκρών», βίντεο, συμμετοχές στο διαγωνισμό βωμών των νεκρών, ανάγνωση ποιημάτων είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν το τριήμερο. Παράλληλα, στο εστιατόριο Mama Roux, Αιόλου 48-50, θα βρίσκεται ο «βωμός των ποιητών».

Τους εορτασμούς διοργανώνουν η πρεσβεία Μεξικού, ο Σύλλογος Μεξικανών στην Ελλάδα και η Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico.

ΑΕΚ - ΛΕΣΤΕΡ live streaming 29/10: Βρείτε τα links εδώ

ΑΕΚ – ΛΕΣΤΕΡ live streaming 29/10: Βρείτε τα links εδώ

Νίκος Μουτσινάς,νίκος μουτσινάς σχέση,νίκος μουτσινάς υψος,νίκος μουτσινάς σύντροφος,νίκος μουτσινάς instagram,νίκος μουτσινάς καλό μεσημεράκι,νίκος μουτσινάς σκαι

Γιατί τελικά χώρισε ο Νίκος Μουτσινάς; Ποιος φταίει;