Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά

Υλικά

4 κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκκομένα
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια, πιέζετε το τρίμμα να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι. Το πιέζουμε και στο σουρωτήρι να φύγουν επιπλέον υγρά και μετά τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να να στραγγίξουν εντελώς. [Αλλάξτε το χαρτί κουζίνας κάθε φορά που υγραίνετε πολύ].
Όταν το κολοκύθι στραγγίξει από τα υγρά του το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε πρώτα 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και προσθέστε και άλλη σταδιακά μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο για κεφτεδάκια μείγμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι. Μόλις ζεσταθεί πλάθετε κολοκυθοκεφτεδάκια, τα βάζετε στο ζεστό λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τηγανίζετε για 3′-4′ σε κάθε πλευρά. [Θα έχετε 16-18 κολοκυθοκεφτέδες].
Σερβίρετε με τζατζίκι ή με σάλτσα φέτας-γιαουρτιού
Συνταγή από sintayes.gr

Αθηνά Ωνάση: Πλέον δεν είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά εκατομμυριούχος …σύμφωνα με αυτά που έχει πουλήσει!

Eurovision 2023: Στη Μεγάλη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία ο διαγωνισμός τραγουδιού