Στα δίχτυα του Λιμενικού κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς την Ιταλία

Spoilers

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κυρίως από την Ελλάδα στην Ιταλία, έφθασαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, υπό της οδηγίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 69 και 35 χρονών, κι ένας 37χρονος αλλοδαπός. Όπως διαπιστώθηκε, ο τελευταίος ήταν αυτός που αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης. Κατόπιν ο 69χρονος τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό την 35χρονη, ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία έναντι αμοιβής.

Το ταχύπλοο σκάφος που είχε εκμισθώσει ο 69χρονος εντοπίστηκε κι ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει επτά αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου Μαθράκι. Η 35χρονη εντοπίστηκε στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας, σε άλλο ιστιοφόρο σκάφος που είχε μισθώσει 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο όπως προέκυψε είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες. Παράλληλα, ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας.
Kατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών, εντοπίστηκαν 10 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι Έλληνες εμπλεκόμενοι έχουν ποινικό παρελθόν για παρόμοιες δράσεις και υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα, ενώ ο 37χρονος δεν διαθέτει έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.
Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και το ταχύπλοο σκάφος, τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, πέντε κινητά τηλέφωνα και τα πλαστά έγγραφα.

Στα δίχτυα του Λιμενικού κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς την Ιταλία

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »

Αντόνιο Μπαντέρας: Προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτικο jet

Spoilers

Masterchef: Η… μυστική συνάντηση της νικήτριας Μαργαρίτας