Σγουρός για Δούρου : Δεν άλλαξε τον τόπο, μας άλλαξε τα φώτα

0
76

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky με τη Λίνα Κλείτου φιλοξενήθηκε ο Γ. Σγουρός. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για tις ευθύνες Δούρου στη διαχείριση κρίσεων λέγοντας χαρακτηριστικά πως
«όποιος έχει θέσεις διοίκησης έχει και ευθύνες. Η Περιφερειάρχης έπρεπε να είναι εκεί, επί τόπου, στη Μάνδρα και στο Μάτι για τη διαχείριση της κρίσης και όχι εξαφανισμένη. Δεν μπορεί να μεταθέτει διαρκώς τις ευθύνες, στο κακό μας το ριζικό και στις παθογένειες δεκαετιών. Δυστυχώς έτσι δομήθηκε η Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Δεν το ήξερε όταν ανέλαβε; Ή μήπως εμείς διοικούσαμε υπό άλλες συνθήκες; Είχε πει θα αλλάξει την Περιφέρεια. Δεν άλλαξε τον τόπο, μας άλλαξε τα φώτα.»

Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο της Περιφέρειας και τη σχέση με την κεντρική διοίκηση λέγοντας πως «Ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι αναπτυξιακός. Και αντί η εκάστοτε κυβέρνηση να ενισχύει τον θεσμό της Περιφέρειας δεν το κάνει. Στην Ευρώπη γίνεται ακριβώς το αντίθετο».

Ενώ κατέληξε τονίζοντας πως «έχω πει πολλές φορές ότι άμα δεν θες να γίνει τίποτα σε μια χώρα, δίνεις τη συναρμοδιότητα της ευθύνης σε πολλούς φορείς. Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα όπου για ένα θέμα εμπλέκονται πολλοί φορείς, με αποτέλεσμα και έργο να μην γίνεται και να μην είναι εύκολη η απόδοση της ευθύνης. Όσοι νομοθετούν έχουν ευθύνη γι’ αυτό το νομοθετικό χάος. Ο λαός μας λέει «Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΟΥΡΟΥ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΦΩΤΑ, ΑΛΛΑΞΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here