Σασμός 3ος Κύκλος – Ο Επίλογος: Ο Νικηφόρος Αναζητά Τη Γαλήνη Στο Μοναστήρι

Ο Νικηφόρος βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό του Μαθιού. Τα νέα επεισόδια της σειράς αποκαλύπτουν ότι αναζητά τρόπο να αποκαταστήσει την ψυχική του ηρεμία. Στο τέλος του δεύτερου κύκλου της σειράς, παρακολουθήσαμε τον Νικηφόρο σε ένα οργισμένο κλίμα μετά την είδηση του θανάτου του Στεφανή από τα χέρια του Μαθιού.

Ο Νικηφόρος, γεμάτος οργή, προχωρά ακάθεκτος να πυροβολήσει τον Μαθιό. Καθώς ο Μαθιός αναρρώνει στο νοσοκομείο και η Βασιλική παλεύει για τη ζωή της μετά το ατύχημα, ο Νικηφόρος βρίσκεται σε ένα αναξιολόγητο κρίσιμο σημείο. Ο εσωτερικός του κόσμος έχει διαταραχθεί. Οι ισορροπίες του έχουν ανατραπεί, και οι αμφιβολίες πλαγιάζουν. Δεν γνωρίζει ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει.

Η αγανάκτηση και ο θυμός τον κυριεύουν, αφού αντιμετωπίζει με απογοήτευση τον Μανόλη, τον καλύτερο του φίλο, που του έκρυβε την αλήθεια για πολλά χρόνια. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί σε έναν ορμητικό εκδηλωμένο θυμό, καθώς ακόμα και οι πιο προσφιλείς του πρόσωπα δεν φαίνεται πλέον να είναι αξιόπιστα. Αισθάνεται εξαντλημένος από την ροή των γεγονότων και επιθυμεί να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Σε αυτό το σημείο, ο παπάς Μιχάλης εμφανίζεται ως πνευματική υποστήριξη. Του προτείνει να αναζητήσει εσωτερική ειρήνη μέσω της επίσκεψης σε ένα μοναστήρι. Αυτός ο προσανατολισμός προς τη θρησκευτική πνοή αναμένεται να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του ταραχής και τις πράξεις του.

Πλήθος σκέψεων πολιορκούν τον Νικηφόρο, κυρίως γιατί αποκαλύφθηκε ότι ο Μαθιός σκότωσε τον άνθρωπο που πίστευε ότι ήταν ο πατέρας του. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το βάρος αυτής της αλήθειας, ενώ παράλληλα ο ίδιος πρόκειται να σκοτώσει τον βιολογικό του πατέρα.

Η μητέρα του γνώριζε τα πάντα, αλλά εξακολουθούσε να κρύβει την αλήθεια. Το μέλλον του Νικηφόρου, του Μαθιού και της Βασιλικής παραμένει αβέβαιο. Ποιοι δεσμοί θα τους ενώσουν και πώς θα αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα; Ίσως ο όρκος της σιωπής να αποτελέσει την απάντηση.

Ο χωρισμός του Λιάγκα από την Αλίκη και οι ερωτικές αποδράσεις με την ξανθιά…

Μελίνα Νικολαΐδη: Το νέο παραμυθένιο σπίτι που νοίκιασε στο Λονδίνο – Μετακομίζει από τις εστίες του Πανεπιστημίου