Προειδοποίηση για καταιγίδες αύριο – Τοποθεσίες με βροχές

Το αύριο θα φέρει τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναμένονται παροδικές αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια μέρη αρχικά, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένονται και σε άλλες περιοχές του ελληνικού εδάφους. Από τη νύχτα, οι βροχές αναμένεται να επεκταθούν και προς ανατολικότερες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται επίσης από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Επίσης, λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Αντίθετα, στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, με ανοδική τάση να στρέφονται σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ από το απόγευμα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ειδικά στα δυτικά και νότια.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, θα παρατηρηθεί μικρή άνοδος και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 17-19 βαθμούς στα βόρεια, τους 20-23 βαθμούς στο υπόλοιπο της χώρας και τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Written by admin

Κάνιε Γουέστ: Ανέβασε ένα αινιγματικό βίντεο της Μπιάνκα Σένσορι στο κρεβάτι

Η επιμονή της ομάδας: Στέλνοντας την παίκτρια στον τάκο