Ποτά: Τα 10 ακριβότερα ποτά στον κόσμο -Σαμπάνιες, βότκες και τεκίλα πολλών εκατομμυρίων!

Υπάρχουν όμως κάποια ποτά που δεν ενδείκνυνται για δώρα καθώς είναι πολύ ακριβά.Οι Λίστα με τις ακριβότερες μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο που ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. δολάρια…

10. Dalmore 62 -215.000 δολάρια το μπουκάλι
Η εταιρεία «The Dalmore» είναι γνωστή για τα πανάκριβα και άκρως ποιοτικά της ουΐσκι. Πάντως, η συγκεκριμένη έκδοση που κοστίζει κοντά στις 215.000 δολάρια το μπουκάλι αποτελεί και ένα μικρό μυστήριο καθώς δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε.

Στην αγορά βγήκαν μόλις 12 μπουκάλια κάτι που έκανε φυσικά την τιμή να εκτοξευθεί. Μάλιστα, το τελευταίο μέρος που είδε κανείς αυτό το μπουκάλι ήταν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. Κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί καθώς πρόκειται για ένα σούπερ-λουξ ποτό.
9. Armand de Brignac Midas -265.000 δολάρια το μπουκάλι
Εγινε γνωστή από ξένους ράπερς και αθλητές. Η σαμπάνια Armand de Brignac Midas είναι η ακριβότερη σαμπάνια στον κόσμο. Παλαιωμένη για 30 χρόνια, δημιουργήθηκε από σπάνια ποικιλία σταφυλιών που έχει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερη γεύση της. Η τιμή της εκτοξεύεται από το μπουκάλι των 30 λίτρων που διαθέτει επένδυση κανονικού χρυσού.

8. Romanee-Conti του 1945 -558.000 δολάρια το μπουκάλι
Θα λέγατε ελαφρά τη καρδία, «βάλε ένα κρασάκι», αν το μπουκάλι ξεπερνούσε τις 550.000 δολάρια; Δύσκολα! Το Roamnee Conti είναι κρασί Βουργουνδίας από το 1945 και η αξία του είναι απλησίαστη.

Από εκείνη τη σοδειά, του 1945, δημιουργήθηκαν μόλις 600 μπουκάλια και είναι συλλεκτικό καθώς από την επόμενη χρονιά η εταιρεία άλλαξε ετικέτες και εμφάνιση στα μπουκάλια της. Αποτέλεσε μάλιστα μήλο της Εριδος σε κάποια δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s, που το περιέγραψε ως «εξωτικό, με απερίγραπτη δύναμη, ένα κρασί που φέρνει την ειρήνη».

7. Macallan 64 χρόνων -625.000 δολάρια το μπουκάλι
Αν είχατε απορία ποιο είναι το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο, η απάντηση είναι: Macallan 64 χρόνων Lalique. Η εταιρεία Macallan είναι φυσικά γνωστή για την παραγωγή malt ουίσκι, άκρως υψηλής ποιότητας. Ετσι, αποφάσισαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φτιάξουν το ακριβότερο στην ιστορία.

Φτιάχτηκαν μόλις 4 μπουκάλια, ενώ η τιμή εκτοξεύτηκε στα ουράνια από το ίδιο το μπουκάλι, που είναι κρύσταλλο υψηλής ποιότητας. Το μπουκάλι ζυγίζει πάνω από 11 κιλά χωρίς το ποτό μέσα του.

6. Mendis Coconut Brandy VS -1.000.000 δολάρια
H καρύδα πάντα ήταν δημοφιλές συνοδευτικό για ποτά. Προσέθετε πάντα κάτι το εξωτικό. Η εταιρεία Mendis αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brandy εξ ολοκλήρου από καρύδες για αυτό και έχει αυτή τη τιμή. Κάθε μπουκάλι είναι αριθμημένο και διαθέτει της υπογραφεί του ιδιοκτήτη της Mendis, W.M Mendis. Ακόμα και έτσι, η τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων δεν μπορεί παρά να σε αφήσει με ανοικτό το στόμα.

5. Diva Vodka -1.000.000 δολάρια
Οχι, δεν είναι η ακριβότερη βότκα που υπάρχει! Η Diva που αξίζει 1 εκατ. δολάρια είναι άκρως ιδιαίτερη όμως δεν κατέχει τον θρόνο. Είναι πάντως η μοναδική βότκα στον κόσμο που φιλτράρεται μέσα από πολύτιμους λίθους μετά του παραδοσιακού φιλτραρίσματος. Στη συνέχεια, μπαίνει σε ένα μπουκάλι με μια γραμμή από διαμάντια Swarovski σε όλο το ύψος τους.

4. Russo-Baltique βότκα -1.350.000 δολάρια
Η επόμενη πιο ακριβή βότκα στον κόσμο είναι η Russo-Baltique με αξία 1,35 εκατ. δολάρια το μπουκάλι. Το μπουκάλι είναι πάντως πολύ ιδιαίτερο και μοιάζει με vintage αυτοκίνητα, ενώ είναι φτιαγμένο 100% από χρυσό με μερικά διαμάντια.
Το μπουκάλι μοιάζει μάλιστα με.. τρόπαιο το οποίο θα μπορούσε να πάρει κάποιος Βασιλιάς τον Μεσαίωνα. Ενα πανάκριβο λάφυρο.
2. Τεκίλα Ley .925 -3.500.000 δολάρια το μπουκάλι
Ενα μπουκάλι τεκίλα κατακτά το δεύτερο βάθρο στην κούρσα για τα ακριβότερα ποτά παγκοσμίως. Κανείς δεν την έχει αγοράσει όμως. Ακόμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα 6.400 διαφορετικά διαμάντια που υπάρχουν στο μπουκάλι βοηθούν στην βελτίωση της γεύσης της τεκίλας. Για αυτό και είναι τόσο ακριβή.

Πάντως, κανείς δεν έχει πειστεί να την αγοράσει ακόμα, και ίσως η εταιρεία αναγκαστεί να ρίξει την τιμή της στο μέλλον.

1. Billionaire Vodka -3.700.000 δολάρια
Φτάσαμε στην κορυφή του βάθρου. Στην ουσία, όμως, ούτε με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο δεν μπορεί κανείς να την αγοράσει. Με αυτό το όνομα, μόνον η ακριβότερη βότκα θα μπορούσε να είναι.

Το μότο της εταιρείας: «Είναι ωραία να είσαι ο βασιλιάς». Η Billionaire έφτιαξε μια βότκα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι. Κάθε μπουκάλι χρησιμοποιεί μια άκρως μυστική ρωσική συνταγή και φτιάχνεται σε μικρά καζάνια για να διατηρείται η μυστικότητά της.
Το τεράστιο μπουκάλι των πέντε λίτρων καλύπτεται από 3.000 διαμάντια και κρυστάλλους Swarovski, σχεδιασμένο από τον Leon Verre.

Μελάνια Τραμπ: Έχει σωσία η Μελάνια; Φούντωσαν ξανά οι θεωρίες συνωμοσίας!

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Θα πάει Άγιο Δομίνικο τελικά;