Πέλλα: Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών με λεία πάνω από 120.000 ευρώ

Τη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τη λεία της να ανέρχεται σε πάνω από 120.000 ευρώ, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα Ελλήνων ηλικίας 26 έως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τα παραπάνω άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώθηκαν τουλάχιστον από το 2013 με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης. Κατά την εγκληματική τους δραστηριότητα φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια έκαιγαν ή έριχναν σε κανάλια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, εξακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2018, σε περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης διέπραξαν συνολικά:

-Τρεις ληστείες σε περίπτερα και κατάστημα, όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα.

-Μία ληστεία με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ιδιοκτήτη περιπτέρου, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

-Τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων και εκκλησιών, από όπου αφαίρεσαν τέσσερα χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά και λαχεία.

-Έξι κλοπές οχημάτων τα οποία χρησιμοποίησαν για την τέλεση των παραπάνω εγκλημάτων.

Συνολικά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 44.500 ευρώ, τσιγάρα και λαχεία η αξία των οποίων ανέρχεται στις 79.000 ευρώ, ενώ τέσσερα από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 44χρονου, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέλαβε από τα μέλη της συμμορίας μέρος των κλεμμένων τσιγάρων με σκοπό την πώλησή τους, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Οικιακή βοηθός που απολύθηκε επειδή είχε καρκίνο πήρε αποζημίωση 3.300 ευρώ

Έμφραγμα: Η τροφή που μειώνει κατά 82% τον κίνδυνο