Γιώργος Παυλάκης -Ερευνητής: Έπρεπε να παρθούν μέτρα από το φθινόπωρο

Spoilers

Η τοποθέτηση του ερευνητή-γιατρού από τις ΗΠΑ… σόκαρε τον παρουσιαστή του MEGA, καθώς εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι…

διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν αρκετοί συνάδελφοί του.

Μάλιστα, μετά το τέλος της παρουσίας του στην εκπομπή, ανέφερε στα social πως δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την παρουσίασή του.

Δείτε το βίντεο

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική είναι καλοκαίρι, με διαφορετική πληθυσμό, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα. Αυτά δεν είναι παραδείγματα που ταιριάζουν στην Ελλάδα. Όσοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τι κάνει η μετάλλαξη Όμικρον, να τους ρωτάτε και πώς τα ξέρουν. Γιατί εγώ δεν ξέρω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτημα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, για όσους ισχυρίζονται πως η Όμικρον είναι η αρχή του τέλους, σχολίασε: «Ας πάμε παρακάτω, δεν απαντάω πια σε τέτοιες ερωτήσεις, γιατί δεν την ξέρουν την απάντηση και όσοι τα λένε αυτά. Αυτό χρησιμοποιείται σαν διακαιολογία για να μη γίνεται τίποτα. Πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε σήμερα. Αυτό είναι το τσουνάμι. Περπατάς στην ακροθαλασσιά αμέριμνος, οι υπεύθυνοι σου λένε ότι είναι όλα καλά, έρχεται το τέλος πανδημίας, λίγες μέρες ακόμα και είμαστε οχυρωμένοι, ότι όλα είναι υπό έλεγχο και σε βαράει το τσουνάμι με 21.000 κρούσματα από τη μία μέρα στην άλλη»

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών». «Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν «ελεύθερα Χριστούγεννα» και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Παυλάκης συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς τα μέτρα έπρεπε να παρθούν το φθινόπωρο. Όπως τα μέτρα ενάντια στις πυρκαγιές τα παίρνεις την άνοιξη και όχι το φθινόπωρο γιατί κινδυνεύεις να είναι κατόπιν εορτής. Η ζημιά έγινε. Από εδώ και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν αγνοούμε τον ιό. Μπορεί να λέμε ό,τι θέλουμε αλλά ο ιός κάνει τη δουλειά του. Αν αγνοήσουμε τον εχθρό μπορούμε να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε πριν 1-2 μέρες ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι κάτω από απόλυτο έλεγχο. Αυτό δεν νομίζω να το είπε κανείς ειδικός από την επιτροπή» .

Παράλληλα τόνισε ότι είναι ντροπή να λέγεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι αβλαβής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός ερευνητής με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε ότι κόπηκε ξαφνικά από το Mega όταν εξηγούσε τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ανέκδοτο: Μπαίνουν 2 καουμπόηδες σε ένα σαλούν …! Τρελό γέλιο

Ανέκδοτο: Ο Παπαγάλος και ο Μπιλ …! Τρελό γέλιο