Νίνο: Αυτή είναι η σπάνια ασθένεια που πάσχει και η κατάσταση του σήμερα

Ο Νίνο πάσχει εδώ και πολλά χρόνια από μια σπάνια ασθένεια, που αρκετές φορές δεν τον αφήνει να είναι 100% ο εαυτός του όταν τραγουδάει.

Όπως είχε αποκαλύψει στο περιοδικό «Esquire», ταλαιπωρείται από αθροιστική κεφαλαλγία, η οποία είναι μία μη συχνή μορφή πονοκεφάλου, καθώς προσβάλει μόνο έναν σε κάθε περίπου 1000 ανθρώπους.

Το χαρακτηριστικό της είναι ότι παρουσιάζει έξαρση σε ορισμένες χρονικές περιόδους (πχ για κάποιες εβδομάδες) και εντοπίζεται πάντα στην μία πλευρά του κεφαλιού (συνήθως πάνω από την περιοχή των ματιών και των κροτάφων).

«Ο κόσμος που σε βλέπει να φεύγεις τρέχοντας από την σκηνή, δεν ξέρει ότι έφυγες γιατί δεν ήθελες να σε δουν να καταρρέεις από τον πόνο μπροστά στα μάτια τους… Ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κάμερες ή πίσω από τις κουρτίνες της αυλαίας» είχε αναφέρει ο τραγουδιστής.

Γι’αυτό και χρειάζεται να έχει κάθε βράδυ δίπλα στο κομοδίνο του μια φιάλη οξυγόνου σε περίπτωση που τον πιάσει κρίση, που κυμαίνεται από 30 λεπτά ως 3 ώρες.

Καλεσμένος πρόσφατα στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίνο είχε παραδεχτεί: «Έχω cluster headache, το έχω από παιδάκι και έχω μάθει να ζω με αυτό. Δεν με ενοχλεί πια. Δεν είναι απλός πονοκέφαλος, είναι ένας πόνος μέχρι τη μέση. Λένε ότι μετά τα 45 αποχωρεί. Έχω ψαχτεί αλλά δεν υπάρχει κάποια γιατρειά για αυτό. Παλαιότερα με επηρέαζε ψυχολογικά, πλέον όχι. Έχω κάνει 1-2 κουβέντες με ψυχολόγο, γιατί μου είπαν οι άλλοι να πάω. Έχει σημασία το σύστημα της σκέψης σου να είναι καθαρό, ρεαλιστικό, με ποιους ανθρώπους συναναστρέφεσαι».

Πηγή: debater.gr

Ο Παράδεισος των Κυριών spoiler: Ζωντανός – νεκρός διψά για εκδίκηση

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Φωτιά στα σεντόνια της Δήμητρας με νέο έρωτα