Μαύρο ρόδο spoiler: Συλλαμβάνουν τον Πέτρο και διώχνουν την Κασσιανή!

H Ελισάβετ, αφού μαθαίνει για το στοίχημα του Πέτρου και των φίλων του σχετικά μ ́ αυτή, παίρνει την απόφαση να μη δεχτεί να τον συναντήσει ποτέ ξανά μέσα στο μοναστήρι. Σύντομα, εκείνος πληροφορείται για την παραπάνω εξέλιξη και ζητάει τη βοήθεια του Σταυρίνου.
Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια ο τελευταίος δίνει μία ιδέα στον Πέτρο για το πώς μπορεί να μπει κρυφά στο μοναστήρι και να βρει την Ελισάβετ. Έτσι, ο Πέτρος σκαρφαλώνει μία μάντρα και μπαίνει στο μοναστήρι. Εκεί, συναντάει τη μοναχή και της εξομολογείται όλη την αλήθεια για το στοίχημα και για τα συναισθήματά του. Μόνο που αυτή η νυχτερινή συνάντηση είναι η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλες, μέχρι που τους ανακαλύπτει η ηγουμένη, η οποία σοκαριμένη επιπλήττει την Ελισάβετ. Έκτοτε η τελευταία είναι καταρρακωμένη από την αποκάλυψη, αγνοώντας πως ο Πέτρος ετοιμάζεται να ξαναμπεί κρυφά στο μοναστήρι.

Τότε η ηγουμένη και οι υπόλοιπες μοναχές παραφυλάνε για να τον πιάσουν στα πράσα και να τον καταγγείλουν αμέσως στην Αστυνομία. Κάτι που δεν αργεί να συμβεί, με αποτέλεσμα ο Πέτρος να συλληφθεί! Φυσικά, η σύλληψη του νεαρού έχει επιπτώσεις κυρίως σε αυτόν, καθώς θεωρείται πια ανεπιθύμητο πρόσωπο για το μοναστήρι. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Κασσιανή βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στην ηγουμένη τόσο για το θέμα του Πέτρου και της Ελισάβετ όσο και για την άρνησή της να υποστηρίξει το σχέδιο του Γιώργου.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, έχει βρει συμμάχους στο πρόσωπο της Ελισάβετ, της Αυξεντίας και άλλων αδελφών τους. Τότε η ηγουμένη φτάνει στα όριά της και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Ζητάει τη μετάθεση της Κασσιανής, αν και ο μητροπολίτης έχει τις αντιρρήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον διωγμό της. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η ηγουμένη είναι αποφασισμένη να πετύχει τον σκοπό της με κάθε τρόπο και μέσο, καθώς οι δυο τους δεν μπορούν να συνυπάρχουν…

Τζέιμς Κάμερον: Ο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο για τον «Τιτανικό» στην οντισιόν

Σασμός 2ος κύκλος spoiler: Οι Σταματάκηδες στην φυλακή!