Τζέιμς Κάμερον: Ο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο για τον «Τιτανικό» στην οντισιόν

Ο Τζέιμς Κάμερον μιλά για την στιγμή που λίγο έλειψε να μη δώσει στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο τον ρόλο του Τζακ Ντόσον στον «Τιτανικό», όταν εκείνος εμφανίστηκε στην οντισιόν με ύφος ντίβας.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας αναπόλησε τη συνάντηση με τον Ντι Κάπριο σε συνέντευξή του στο GQ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Κέιτ Γουίνσλετ είχε ήδη επιλεγεί για να πρωταγωνιστήσει ως Ρόουζ ΝτεΓουίτ Μπουκάτερ.
«Έτσι μπήκε ο Λίο, φυσικά, γοήτευσε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα», εξήγησε ο Κάμερον. «Και είπα, «Εντάξει, ας δούμε πώς είναι η χημεία σου με την Κέιτ».
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο νεαρός τότε Ντι Κάπριο σκέφτηκε ότι αυτό σήμαινε πως θα συναντήσει την Κέιτ Γουίνσλετ αλλά στην πραγματικότητα, ο Κάμερον τον είχε καλέσει για να ηχογραφήσουν μαζί τις δύο γραμμές του σεναρίου.

«Εννοείς να διαβάσω; μου είπε και του απάντησα ναι. Α, εγώ δεν διαβάζω» απάντησε ο Ντι Κάπριο σύμφωνα με τον Κάμερον. Τότε ο σκηνοθέτης σηκώθηκε, του έσφιξε το χέρι και τον ευχαρίστησε που πέρασε.

«Και τότε είπε «Περίμενε, περίμενε, περίμενε. Εννοείς αν δεν διαβάσω, δεν θα πάρω τον ρόλο; Έτσι απλά;» συνέχισε ο σκηνοθέτης.
«Και του είπα, «Ναι. Κοίτα. Αυτή είναι μια τεράστια ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν θα το κάνω αυτό παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο casting. Ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο» είπε ο Κάμερον
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τότε, ο Ντι Κάπριο αφού πήρε και ξαναπήρε βαθιές ανάσες, συμφώνησε να διαβάσει ατάκες με τη Γουίνσλετ αλλά δείχνοντας δυσφορία.

«Κάθε πτυχή της ύπαρξής του ήταν τόσο αρνητική», θυμάται ο σκηνοθέτης, «μέχρι που είπα, «Πάμε!».

Τότε ο Ντι Κάπριο «μεταμορφώθηκε αμέσως σε Τζακ», παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης.
«Η Κέιτ ξεκίνησε αμέσως και μπήκαν στον ρόλο και έπαιξαν τη σκηνή», εξήγησε. «Τα σύννεφα διαλύθηκαν και αυτή η αχτίδα του ήλιου κατέβηκε και φώτισε τον Τζακ. Και τότε είπα «Εντάξει, αυτός είναι».
Ο «Τιτανικός» κέρδισε τελικά 11 από τα 14 Βραβεία Όσκαρ για τα οποία προτάθηκε και εξασφάλισε στον Ντι Κάπριο μία θέση ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα όνοματα του Χόλιγουντ.
Με πληροφορίες του GQ/Lifo.gr

Σασμός 2ος κύκλος spoiler: Ο Αστέρης σώζει τη ζωή του Παύλου

Μαύρο ρόδο spoiler: Συλλαμβάνουν τον Πέτρο και διώχνουν την Κασσιανή!