Lockdown στη Γερμανία έως τις 10 Ιανουαρίου: Η Μέρκελ κλείνει τα πάντα !

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί στη Γερμανία αυστηρότατο lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.Η απόφαση αυτή ελήφθη, έπειτα από τη συνάντηση της καγκελαρίου με τις ηγεσίες των ομοσπονδιακών κρατιδίων. Τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων από την ερχόμενη Τετάρτη…

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ δήλωσε ευθέως ότι χρειάζονται πλέον «εντελώς διαφορετικά, απολύτως σαφή, απολυταρχικά μέτρα».
Τόνισε ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι εξακολουθεί να λαμβάνει μηνύματα από πολίτες που ζητούν χαλάρωση των περιορισμών για τις ημέρες των εορτών.

«Η κοινωνική ζωή πρέπει να σταματήσει», επεσήμανε και προειδοποίησε για τον ορατό πλέον κίνδυνο τα νοσοκομεία της χώρας να επιβαρυνθούν υπερβολικά.
Στη Σαξονία από την Δευτέρα θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου, τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου.
Επίσης, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 22:00 έως τις 6:00 και για όλο το 24ωρο σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

«Αυτά τα μέτρα είναι δυστυχώς αναπόφευκτα, αν θέλουμε γιατροί και νοσηλευτές να κάνουν τη δουλειά τους σε ποιοτικές συνθήκες και όχι πλέον σε κατάσταση απόλυτης υπερφόρτωσης», διευκρίνισε ο κ. Κρέτσμερ.
Δραστικά μέτρα περιορισμού σχεδιάζει και το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου που περιλαμβάνουν την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων, απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Περιορισμό στην κυκλοφορία επιβάλλει ήδη από αύριο η Βάδη – Βυρτεμβέργη, με τον Πρωθυπουργό Βίνφριντ Κρέτσμαν (Πράσινοι) να ανακοινώνει ότι μεταξύ 20:00 και 5:00 η έξοδος των πολιτών από το σπίτι θα γίνεται μόνο για ουσιαστικό λόγο».
Το περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι το επικείμενο lockdown θα κρατήσει λογικά πολύ περισσότερο. Το αυριανό του τεύχος κυκλοφορεί μάλιστα με τον τίτλο «Η χειμερινή αποτυχία» και ασκεί κριτική στην πολιτική τάξη της χώρας, ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια, ότι «αποκοιμήθηκαν» τον Σεπτέμβριο και περιορίστηκαν σε μέτρα περιορισμένης έκτασης.

γυπας ρασελ

GNTM: Αυτό είναι το τραγούδι του ΓΥΠΑ και της Ρασελ

Πέθανε ο Ανδρέας Φικιώρης

Πέθανε ο Ανδρέας Φικιώρης