Η πίεση της ηλικίας και του βάρους στην ελληνική κοινωνία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άντρας ή γυναίκα, αλλά με το πόσο νέος είσαι” θεωρεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου παραχώρησε μια εξαιρετικά ανοιχτή συνέντευξη στο περιοδικό Hello με τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα, μιλώντας για τις Ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής εξήγησε γιατί θεωρεί τον χώρο της πολιτικής δύσκολο για μια γυναίκα, αναφέροντας το πρότυπο της, την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Πόσο εύκολος είναι ο χώρος της πολιτικής ειδικά για μια γυναίκα;
Το να πετύχεις σε οποιονδήποτε χώρο, είτε αυτός της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής ή του θεάματος, δεν έχει να κάνει με το φύλο σου αλλά με την προσωπικότητά σου. Βεβαίως, η πολιτική δεν είναι ο πιο εύκολος χώρος, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι για κάθε άντρα που προσπάθησε να μου βάλει κάποιο εμπόδιο, βρέθηκαν τρεις άλλοι άντρες να με υποστηρίξουν. Θα έλεγα πως στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άντρας ή γυναίκα, αλλά με το πόσο νέος είσαι. Δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχει αρκετός κόσμος που, αν δεν φτάσεις τα 50 και αν δεν παίρνεις κιλά, σε θεωρεί “μικρό”, κάτι που φυσικά δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα.

Ποιο πολιτικό πρόσωπο σας εμπνέει;
Η Μάργκαρετ Θάτσερ. Από μικρή θυμάμαι να τη μελετώ και να αποτελεί πηγή έμπνευσής μου. Φυσικά, μεγαλώνοντας και κατανοώντας τα επιτεύγματά της, σε μια εποχή που τα κατάφερε, την θαυμάζω ακόμα περισσότερο.

Written by admin

Η Αναστασία Τσέρου αισθάνεται δίκαιη παρά την ξενέρωτη ψηφοφορία της στο Survivor

Η διασκεδαστική συνεργασία μας με τη Χαρούλα Αλεξίου: Την πρόταση έκανε ο γιος της