Η Γη της ελιάς spoiler: Η Εμμονή της Ασπασίας με τον Κίμωνα φέρνει αντιδράσεις

Στον επερχόμενο τρίτο κύκλο της σειράς, ο Ορέστης πρόκειται να αποκαλύψει την αλήθεια στον Δημοσθένη και την Ασπασία, όπως μας δείχνει το τρέιλερ. Αυτό περιλαμβάνει μια αποκαλυπτική στιγμή όταν η Δήμητρα, όταν μαθαίνει ότι η καρδιά του αδικοχαμένου αρραβωνιαστικού της, Κίμωνα, χτυπάει πλέον στο στήθος του Ορέστη, τον πιέζει να αποκαλύψει την αλήθεια στην οικογένεια του Κίμωνα.

Πράγματι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ορέστης επισκέπτεται το σπίτι των Καπερνάρων και αποκαλύπτει όλα όσα γνωρίζει. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποκάλυψης, ανοίγει το πουκάμισό του και δείχνει την ουλή από την εγχείριση.

“Τι είναι αυτό;” τον ρωτά η Ασπασία. Ήμουν έτοιμος να πεθάνω, αλλά τελικά ο θάνατος ενός άλλου ανθρώπου έσωσε τη δική μου ζωή,” της απαντά. “Έχεις την καρδιά του Κίμωνα μου;” ρωτά η Ασπασία, και η αλήθεια την συντρίβει, όπως και τον Δημοσθένη, που ξεσπά σε δάκρυα.

Παράλληλα, νιώθει τύψεις γιατί είχε σκοπό να σκοτώσει τον Ορέστη, όπως έκανε με τον γιο του, και η αλήθεια την σοκάρει, καθώς ήταν προ των πυλών να επαναλάβει τη φρικτή πράξη. Η Ασπασία προσκολλιέται στον Ορέστη και πλέον τον αντιμετωπίζει σαν να είναι ο γιος της. Η ψυχολογία της, που είναι σε εξαιρετικά κατακλυσμική κατάσταση, βρίσκει ανακούφιση στη σχέση αυτή και βλέπει την Ασπασία ως τη μητέρα που ποτέ δεν είχε.

Μεταξύ τους, αναπτύσσεται μια εμμονή, την οποία ο Δημοσθένης αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να την εμποδίσει. “Μην προσπαθείς να τον κάνεις σαν τον γιο μας, δεν θα πάρει ποτέ τη θέση του, κόψε τα πολλά-πολλά μαζί του,” της λέει.

Η Ασπασία φυσικά δεν αντιδρά σε αυτά που της λέει. “Η καρδιά του Κίμωνά μου χτυπάει μέσα μου, και μου λες να μην τον αγαπώ σαν τον γιο μου; Δεν θα με κάνεις εσύ να τον χάσω και αυτόν από τη ζωή μου!

H Σοφία Καρβέλα εξομολογείται για την απεξάρτηση από το αλκοόλ: «Εξακολουθώ να είμαι διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβισμένη»

Έρωτας φυγάς spoiler: Ο Στρατής μαχαιρώνει τον Κοντογιάννη και εξαφανίζεται