Menu

Η Ελένη Τσολάκη μιλάει για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην τηλεόραση: Η δική μου εμπειρία

Αναδείξαμε θέματα με παιδιά που λειτουργούν εν βρασμώ, βλέπω τι συμβαίνει στην κοινωνία και είναι τρομακτικό, δήλωσε η Ελένη Τσολάκη. Μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα του OPEN, μοιράστηκε τις απόψεις της σε συνέντευξη με το περιοδικό Hello! και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα. Τόνισε ότι η βία στην κοινωνία αυξάνεται συνεχώς και ανησυχεί.

Σε έχει τρομάξει η αύξηση της βίας στην κοινωνία;
Σίγουρα. Μέσω της εκπομπής έχω συναντήσει γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση, έχουμε αναδείξει προβλήματα με παιδιά που είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενθουσιασμού, βλέπω τι συμβαίνει στην κοινωνία και είναι τρομακτικό. Αντίθετα με μερικούς, δεν πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στον περιορισμό λόγω Covid 19, αλλά στον τρόπο που έχει μεγαλώσει αυτή η γενιά. Πιστεύω ότι η οικογένεια διαδραματίζει έναν καταλυτικό ρόλο σε αυτές τις κακοποιητικές συμπεριφορές που παρατηρούμε και που εκδηλώνονται υπό την προστασία της “ιερής” ελληνικής οικογένειας και λανθασμένων πεποιθήσεων.

Δεν κατηγορώ τους γονείς, αλλά η νεότερη γενιά πρέπει να αλλάξει αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να λέμε σε μια γυναίκα που δεν είναι καλά στην οικογένειά της να φύγει και πρέπει να την βοηθήσουμε να το κάνει.

Έχεις αντιμετωπίσει κακοποίηση στον επαγγελματικό χώρο;
Όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σε ψυχολογικό επίπεδο ή λεκτικά στο χώρο μας. Οι κακοποιητικές συμπεριφορές και πράξεις υπάρχουν. Ίσως εγώ να είμαι τυχερή, αλλά είναι γεγονός ότι αυτός ο χώρος είναι σκληρός.

Written by admin

Exit mobile version