Η ανακοίνωσή μου για τη μισθολογική ανισότητα: Πώς αν ήμουν άνδρας θα έπαιρνα περισσότερα

Η Όλιβια Κόλμαν κριτικάρει την ανισότητα στους μισθούς με βάση το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, τονίζοντας ότι το αμοιβαίο χάσμα οφείλεται σε μια παλαιά ιδέα ότι οι ανδρικοί ηθοποιοί προσελκύουν το κοινό.

Σε σχέση με την πιο πρόσφατη της ταινία, “Wicked Little Letters”, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αναφέρει ότι λόγω φύλου εμποδίζεται να λάβει ανάλογη αμοιβή.

“Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες αποτελούν πάντα μεγάλο πόλο έλξης στο box office”, δήλωσε στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN.

“Ας σταματήσουμε να εστιάζουμε στις μισθολογικές ανισότητες. Οι άνδρες ηθοποιοί αμείβονται περισσότερο, απλά επειδή παλιότερα πίστευαν πως προσελκύουν το κοινό, παρόλο που αυτό δεν ισχύει πλέον εδώ και δεκαετίες. Αυτό αποτελεί απλά δικαιολογία για να μην αμείβονται επαρκώς οι γυναίκες”, πρόσθεσε.

“Ξέρω πολύ καλά ότι αν ήμουν ο Όλιβερ Κόλμαν, θα κέρδιζα πολύ περισσότερα απ’ ό,τι τώρα”, είπε η Βρετανίδα ηθοποιός. “Ξέρω για ένα μισθολογικό χάσμα που αγγίζει το 12.000%. Κάντε τους υπολογισμούς”, επισήμανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Written by admin

Έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους: 5 διάσημες Ελληνίδες τραγουδίστριες που έκαναν μεγάλη επιτυχία στα 90s και χάθηκαν

Συνάντηση με διάσημους και εμπνεύσεις από τα ασιατικά αρώματα