Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Αυτό το επιτυγχάνουν απορροφώντας τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις που υπάρχουν στον αέρα, όπως το φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και τον τριχλωραιθυλένιο. Ορισμένα από αυτά τα φυτά είναι:

Αραχνοειδής (Chlorophytum comosum): Ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, που μπορεί να αντέξει σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού.

Φίκος (Ficus benjamina): Ένα πολύ κοινό φυτό εσωτερικού χώρου, γνωστό για την ικανότητά του να αφαιρεί τις χημικές ενώσεις από τον αέρα.

Γυαλίδα (Epipremnum aureum): Ένα φυτό που αγαπάει τον ημισκίαστο χώρο και είναι γνωστό για την ικανότητά του να αφαιρεί το φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Μποστόνης φτερωτή (Nephrolepis exaltata): Αυτό το πτεριδοειδές είναι γνωστό για την ικανότητά του να αφαιρεί το ξυλόλιο από τον αέρα.

Αγαύη (Sansevieria trifasciata): Ένα φυτό εσωτερικού χώρου γνωστό και ως “γλώσσα της πεθεράς”, έχει την ικανότητα να απορροφά τις χημικές ενώσεις από τον αέρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώστε ότι, παρά την ικανότητα αυτών των φυτών να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, δεν αποτελούν αντικατάσταση για την καλή αερισμό και την υγιεινή του χώρου.

Παρακάτω θα βρείτε κάποια ακόμη φυτά που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στον εσωτερικό χώρο:

Αγλαονήμα (Aglaonema): Είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να αντέξει σε χαμηλό φωτισμό και είναι γνωστό για την ικανότητά του να αφαιρεί το βενζόλιο και το φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Αρεκά Φοίνικας (Dypsis lutescens): Είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που αφαιρεί το τοξικό φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Ραπίστρα (Rhapis excelsa): Είναι γνωστή ως “φοίνικας γυναικών” και είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους γιατί δεν θέλει πολύ φως και αφαιρεί τοξικές ουσίες από τον αέρα.

Φίλοδενδρο (Philodendron): Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση του φορμαλδεΰδη, καθώς επίσης και του αμμωνίου, του ξυλόλιου, του τολουόλιου και του βενζόλιου από τον αέρα.

Ανθούριο (Anthurium): Έχει την ικανότητα να αφαιρεί τοξικές ουσίες όπως το αμμώνιο, το φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και το βενζόλιο από τον αέρα.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, αν και τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τις τακτικές πρακτικές καθαριότητας και αερισμού του χώρου.

Γιάννης Ζουγανέλης: «Μου πρότειναν να παίξω σε καθημερινή σειρά με 300 ευρώ το επεισόδιο»

“Ο Στάθης Ψάλτης έπαιρνε εξωπραγματικά λεφτά! Έκανε αυτό το λάθος και δεν του έμεινε τίποτα στο τέλος”