Ετοιμαστείτε για την κακοκαιρία «Δωροθέα»: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες έρχονται από την Πέμπτη

Ο φετινός χειμώνας φαίνεται πως είναι ο πιο ζεστός των τελευταίων ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και κακοκαιρίες. Ένα τέτοιο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει στη χώρα μας και αναμένεται να φέρει έντονες βροχοπτώσεις την Πέμπτη βράδυ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά την Πέμπτη βράδυ, ξεκινώντας από τα δυτικά. Η κακοκαιρία ονομάζεται “Δωροθέα” και προέρχεται από το Τυρρηνικό πέλαγος.

Η Παρασκευή θα είναι μια μέρα με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία, παρόλα αυτά, θα παραμείνει αρκετά υψηλή, φτάνοντας τοπικά και τους 20 βαθμούς.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ασυνήθιστη θερμαντική κατάσταση του χειμώνα, προβλέποντας ότι ο φετινός χειμώνας ενδέχεται να είναι ο πιο ζεστός από το 1936. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο αν και θα υπάρξει μια βελτίωση στον καιρό, οι τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες δεν θα απουσιάσουν.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις σήμερα και αύριο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοια η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 16 βαθμούς.

Για την κακοκαιρία “Δωροθέα”, μίλησε και ο Θοδωρής Κολυδάς, αναφέροντας ότι προέρχεται από τη Σικελία προς την Ελλάδα:

“Ενώ το βαρομετρικό χαμηλό βρισκόταν στο Τυρρηνικό πέλαγος, επηρέαζε κυρίως τις βορειότερες περιοχές της Ιταλίας στις Άλπεις.
Η κατάσταση θα αλλάξει ριζικά καθώς περνά από τη Σικελία μετά το μεσημέρι.”

Η κακοκαιρία έρχεται, λοιπόν, και όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε για τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που θα ακολουθήσουν.

Written by admin

Γιώργος Λιάγκας: Τα σχόλια για τον παλαιοχριστιανό, την Καινούργιου και τη Μπάρκα

Η συμμετοχή του dessou.gr στη στάση εργασίας για την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη