Έρωτας Φυγάς spoiler: Πυροβολούν πισώπλατα τον Ζαφείρη

Ο Ζαφείρης ενημερώνει τον Μάρκο για το σχέδιο του Ιάσονα να του καταστρέψει τον πορτοκαλεώνα. Εκείνος αρχικά σκέφτεται να μην κάνουν τίποτε, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι τους βοηθάει, αλλά ο Ζαφείρης επιμένει να σώσουν την παραγωγή, γιατί, ούτως ή άλλως, δεν θέλει πια να δουλεύει για τον Ιάσονα.

Πραγματικά, το βράδυ, άντρες του Μάρκου καταφέρνουν να αποτρέψουν την επίθεση των αντρών του Ιάσονα. Μόνο που λίγο μετά κάποιος πυροβολεί πισώπλατα τον Ζαφείρη, που αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο Ιάσονας προσπαθεί να πείσει τον Μάρκο να πάρει δάνειο από την τράπεζα, με απώτερο σκοπό να χρεοκοπήσει και να αγοράσει ο ίδιος το εργοστάσιό του. Εκείνος, όμως, αρνείται. Μάλιστα, μαθαίνει από τον Μιχάλη πως η Ελπίδα έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σκέφτεται να δεχτεί την πρόταση του Ιάσονα, να του πουλήσει το σπίτι της, και της κάνει πρόταση να το αγοράσει ο ίδιος με τα διπλάσια λεφτά! Της ξεκαθαρίζει, επίσης, πως μπορεί να παραμείνει σ’ αυτό για όσο διάστημα θέλει και να μην πει σε κανένα για την αγοραπωλησία αυτή.

Ο Μάρκος κάνει μια δεξίωση για να γιορτάσει την επιχειρηματική του σύμπραξη με ένα σπουδαίο επιχειρηματία. Καλεί όλα τα σημαντικά πρόσωπα της περιοχής και φυσικά την οικογένεια Δεμερτζή, που αναγκάζονται να την αποδεχτούν. Εκεί η Αλεξάνδρα βλέπει για πρώτη φορά στο πλευρό του Μάρκου την Ευγενία. Η καινούργια νταντά έρχεται στο αρχοντικό, γεγονός που θα προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε αρκετούς, ενώ ο Νικόλας πληροφορεί τον Στέφανο για τη δολοφονία του Ζαφείρη.

Εξοργισμένος εκείνος πηγαίνει στο αρχοντικό και κατηγορεί ανοιχτά τον Ιάσονα ως δολοφόνο, ενώ λίγο αργότερα καταφτάνει και η αστυνομία. Η είδηση της σύλληψης του Δεμερτζή κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Στο μεταξύ, η Μαργέτα μαθαίνει από τον Στρατή πως ο Ιάσονας του είχε αναθέσει να βρει τον τρίτο μάρτυρα στη δίκη για τη δολοφονία του πατέρα του κι όταν τον εντόπισε είδε από μακριά ότι τον είχε ήδη προλάβει ο Ζαφείρης. Η Μαργέτα βρίσκει τελικά η ίδια το μάρτυρα, ο οποίος της ομολογεί ότι ο Ιάσονας τους είχε πληρώσει για να ψευδομαρτυρήσουν! Μετά από αυτή την αποκάλυψη, η Μαργέτα αρχίζει να αμφιβάλλει για τα πάντα.

Άγρια Γη spoiler: Η Όλγα θα καταλάβει την απάτη του τελικά!

Μαύρο ρόδο spoiler: Το στοιχείο στο ξενοδοχείο που του προκαλεί ερωτήματα