Εριέττα Κούρκουλου: Το δημόσιο μήνυμά της ενάντια στη μαζική σφαγή ζώων το Πάσχα – «Ο βιγκανισμός βασίζεται στην αγάπη»

«Η κατανάλωση κρέατος είναι αχρειάστη» υποστηρίζει η 29χρονη

Είναι γνωστό πως η Εριέττα Κούρκουλου, κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου, έχει ασπαστεί τον βιγκανισμό, όχι επειδή δεν της αρέσει το κρέας, αλλά επειδή αυτό θεωρεί σωστό και δίκαιο για τα ζώα. Έτσι νιώθει καλά, έτσι πράττει.

Με αφορμή την Κυριακή του Πάσχα, η οποία έρχεται σε ακριβώς τέσσερις ημέρες, και το έθιμο εκείνης της μέρας, που δεν είναι άλλο από το σούβλισμα του αρνιού, σήμερα, Μ. Τετάρτη 20/4, η 29χρονη προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας να παρακινήσει τους διαδικτυακούς της φίλους να σκεφτούν να ακολουθήσουν το βιγκανισμό ή έστω να πουν «όχι» στο πατροπαράδοτο έθιμο του Πάσχα.

«Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο. Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος, από την άλλη, πολλές φορές οδηγεί στην μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης, όμως, και αγωνίζονται για αυτήν, ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο. Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στην θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν την βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε. Σήμερα, όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά, δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα.

Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι “Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;, Γιατί;”. Αυτό, όμως, δεν γίνεται.

Οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο. Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι. Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση.
Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους. Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει. Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό» με αυτό το μακροσκελές κείμενο συνοδεύει η Εριέττα Κούρκουλου την ασπρόμαυρη φωτογραφία της, στην οποία την βλέπουμε να περπατά χαμογελαστή σε αγρόκτημα, δίπλα από κατσίκια.

Μάριος Καπότσης: Αποκαλύπτει τι θαυμάζει στη μέλλουσα σύζυγό του, Κόνι Μέταξα – «Είναι πιο δραστήρια, εγώ πιο πράος»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που την «καίνε»