Εκλογές: Ποιοι υποψήφιοι αποκτούν προβάδισμα στους Δήμους του Ν. Ρεθύμνου (ονόματα)

«Μάχη» χαρακωμάτων δίνουν οι υποψήφιοι στους Δήμους του νομού Ρεθύμνου της Κρήτης. Ας δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες κινήσεις που καταγράφονται…

Δήμος Ρεθύμνης

Στον κεντρικό δήμο η μάχη θα δοθεί με 5 υποψηφίους: Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αλλά με διείσδυση και στον χώρο της κεντροδεξιάς νυν δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, φέροντας το «φορτίο» μιας θετικής θητείας με πολλές παρεμβάσεις στο Δήμο, χαρακτηρίζεται ως «φαβορί». Ωστόσο, δυναμική έχει αναπτύξει και ο υποψήφιος της ΝΔ Θόδωρος Νίνος, ο οποίος, άλλωστε, το 2014 είχε χάσει με μόνον 80 ψήφους!  Υποψήφιοι είναι επίσης οι: Σταύρος Βουρβαχάκης, Θωμάς Κρεβετζάκης και Μανούσος Μανουσογιάννης με τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

Δήμος Αμαρίου

Ο νυν Δημάρχος Παντελής Μουρτζανός διεκδικεί νέα θητεία συσπειρώνοντας την παράταξή του στο Ρέθυμνο. Πριν λίγο καιρό οι κ.κ. Μανώλης Καλομενόπουλος, Αδάμ Παραδεισανός, Γιάννης Γενεράλης – σε κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα κατηγορούσαν τον κ.Μουρτζανό ότι αθέτησε βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις, ωστόσο η πρόσφατη εκδήλωση που έκανε, του έδωσε δυναμική. Ο Νίκος Μαρκίδης από το ΚΚΕ ετοιμάζεται να μπει στα «πράγματα».

Δήμος Ανωγείων

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Ανωγείων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Μετά από δύο τετραετίες ως δήμαρχος Ανωγείων, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε χάσει την εκλογή του 2014 από τον Μανώλη Καλέργη με μόλις μία ψήφο! Πλέον μπαίνει πιο αποφασιστικός και οργανωμένος στη μάχη. Ο νυν δήμαρχος Ανωγείων όμως, Εμμανουήλ Καλλέργης προετοιμάζεται για ακόμη μια δυνατή εκλογική αναμέτρηση. Στα Ανώγεια «κατεβαίνει» και ο Στέλιος Σταυρακάκης με τη στήριξη του ΚΚΕ και «σταθερές» ψηφοφόρων.

Δήμος Μυλοποτάμου

Ο Συνδυασμός «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο», του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παπακωνσταντή, ανακοίνωσε πρόσφατα τα πρώτα 22 ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού. Υποψήφιος Δήμαρχος Μυλοποτάμου με το συνδυασμό «Μυλοπόταμος Νέα Σελίδα», θα είναι στις επερχόμενες εκλογές και ο Γιάννης Κοκολογιάννης, ανεβάζοντας τους συνδυασμούς σε τρεις, μαζί με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο, που κουβαλάει «φορτίο» θητείας.

 

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Προσπάθειες να δημιουργηθεί νέα αυτοδιοικητική κίνηση στο δήμο Αγίου Βασιλείου αναφέρουν πληροφορίες τοπικών μέσων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως των προσπαθειών ηγείται ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κοτζανάκης, ο οποίος συζητά με πολύ κόσμο. Την ίδια στιγμή συνεχίζει τις επισκέψεις του στα χωριά του Δήμου ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, αναζητώντας συμμαχίες. Με τη στήριξη του ΚΚΕ θα δώσει μάχη ο Θανάσης Χαριτάκης.

Σαν σήμερα το 1941 οι Ναζί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη

O δραπέτης των φυλακών στην Κρήτη που… έκανε τηλεοπτική καριέρα