Δούκισσα Νομικού: Οι «ειλικρινείς» συζητήσεις με τα παιδιά της και η παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς πρόσφυγες

«Με τα παιδιά μιλάω για τα πάντα, λέγοντάς τους μόνο αλήθειες» τονίζει η παρουσιάστρια

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη παραχώρησε η Δούκισσα Νομικού, η οποία τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση λόγω του ερχομού των παιδιών της.

Η όμορφη παρουσιάστρια εξήγησε τις αλλαγές που έχει φέρει στην ζωή της η μητρότητα και τον τρόπο που συζητά με τα πολυαγαπημένα της παιδιά, τον 5χρονο Σάββα και την 2,5 ετών Αναστασία.

«Με τα παιδιά μιλάω για τα πάντα. Δεν τους έχω μιλήσει ποτέ μωρουδίστικα. Τα αντιμετωπίζω ως έξυπνα όντα, λέγοντάς τους μόνο αλήθειες, χωρίς βέβαια να τους χαλάω τη μαγεία της αθωότητας και της ξεγνοιασιάς. Πιστεύω ότι ως γονείς έχουμε την ευθύνη, την υποχρέωση, να μιλάμε ειλικρινά με τα παιδιά μας, να μην κρυβόμαστε και να μην τους κρύβουμε την αλήθεια, ώστε να γίνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με κριτική ικανότητα και άποψη.

Ειδικά σήμερα, ζώντας σε ένα περιβάλλον με τις δυσκολίες και τις καθημερινές προκλήσεις σε πολλά πεδία, οφείλουμε να θωρακίζουμε τα παιδιά μας, εφοδιάζοντας με αξίες, με τη δύναμη του καλού, του θετικού, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται με αισιοδοξία, για έναν κόσμο ουσιαστικό, ελεύθερο, ανθρώπινο.

Τα παιδιά άλλαξαν καταρχάς τις προτεραιότητές μου, τις ανάγκες μου, την ώρα που ξυπνάω κάθε πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα γύρω μου και φυσικά την κοσμοθεωρία μου. Με βοήθησαν να εντοπίζω την ουσία και να εστιάζω, να επικεντρώνομαι σε αυτήν» σημείωσε.

Εν συνεχεία, η Δούκισσα Νομικού θέλησε να τοποθετηθεί για τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία,  περιγράφοντας τη δική της συνεισφορά. Μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει έμπρακτα παιδιά και μητέρες πρόσφυγες, ενώ παρακινεί όποιον μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν, όλα αυτά που παρακολουθούμε, με προβληματίζουν και με στενοχωρούν βαθύτατα. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και απλοί παρατηρητές. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του δυνάμεις, οφείλει να τοποθετείτε υπεύθυνα και αλληλέγγυα για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συμμετέχω σε μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία, ώστε να υποστηρίξουμε ανήλικα παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία και να προσφέρουμε στέγη, σίτιση, είδη πρώτης ανάγκης και εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας.

Μπορεί όποιος θέλει, μπαίνοντας στο www.supportmazi.gr=mazitousagaliazoume, να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία Μαζί, και να συμμετάσχει, όπως και όσο μπορεί, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε μια ισχυρή, ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης» εξήγησε η Δούκισσα Νομικού.

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Συλλήψεις, βομβιστικές και δολοφονικές επιθέσεις

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Συμπαραστέκεται στη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, μετά την απώλεια της μητέρας της – «Δεν είναι διαχειρίσιμο»