Δημήτρης Σταρόβας: Τι πιστεύει για τη χρήση και την επιρροή των social media; – «Έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, δεν μπορείς να κάνεις παρατήρηση»

«Το θέμα είναι να μην χαθεί η ουσία και η αλήθεια των πραγμάτων» τονίζει ο αγαπημένος καλλιτέχνης

Αυτή την περίοδο, ο πολυτάλαντος Δημήτρης Σταρόβας πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Οι γείτονες από πάνω», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα, στο Θέατρο Πειραιώς 131, βρίσκεται στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου «Όλα Γκουντ», συμμετέχει στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Super Mummy» και διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube. Από αυτά και μόνο φαίνεται πως ο 59χρονος καλλιτέχνης δεν ηρεμεί και δεν σταματά ποτέ.

«Μουσικός νιώθω, αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Ανέκαθεν, όμως, με χαρακτήριζε μια πολυχρωμία. Το θέατρο με τις μουσικές σκηνές έχουν μια συγγένεια. Αγαπώ εξίσου, όμως, το θέατρο και τη μουσική.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αν δεν κάνεις κάτι δικό σου μουσικά, να παίζεις κάπου συγκεκριμένα και το κοινό που έρχεται να είναι συνειδητοποιημένο για το πού πηγαίνει, δεν έχει νόημα να παίζεις. Προσωπικά, δύσκολα θα ξαναπάω σε κάποια σκηνή να παίξω. Με ενοχλεί που πάνε όλοι σε ένα μαγαζί με live μουσική για να βγάλουν story. Καμία σημασία δε δίνουν στους μουσικούς, και να φύγουν από τη σκηνή και να μπει dj στη θέση τους δε θα το καταλάβουν.

Στο θέατρο δεν είναι έτσι, νιώθεις ότι αξίζει ο κόπος και η προσπάθεια που έχεις κάνει. Το κοινό είναι πιο συνειδητοποιημένο. Νιώθεις ότι κάπου απευθύνεσαι. Υπάρχει μια σχέση και μια αλληλεπίδραση. Αυτό, δυστυχώς, από τα κέντρα διασκέδασης έχει πλέον εξαφανιστεί. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε “πάμε να δούμε” και όχι “πάμε να ακούσουμε”» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TLIFE και την δημοσιογράφο Γεωργία Τζίντζα.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Σταρόβας εξήγησε: «Παλιότερα και τα μπουζούκια- εκεί είναι και πιο έντονο το φαινόμενο που περιγράφω – είχαν μια ποιότητα. Τώρα ασχολούνται όλοι με τα κινητά τους. Έρχονται και δε βλέπει κανείς τι και ποιος υπάρχει πάνω στη σκηνή. Μόνο όταν βγει το μεγάλο όνομα, ένα 10% θα ρίξει μια ματιά και μέχρι εκεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανεβάσουν stories για το Instagram».

Σχετικά με το αν πιστεύει πως έχει χαθεί το μέτρο στον τρόπο που προσεγγίζουμε κάποια πράγματα, υποστήριξε: «Έχουμε χάσει κάθε μέτρο γενικώς. Ειδικά με τα social media έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Δε μπορεί να σου γράφει ο άλλος “ψόφα”. Πολλές φορές μου λένε φίλοι ή η σύντροφός μου να μην πω κάτι γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί. Αυτό δεν είναι bullying;

Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα πλαίσιο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβάσαι μην κάνεις παρατήρηση σε κάποιον για να μη σου πει ότι τον επηρέασες ψυχολογικά. Το θέμα είναι να μη χαθεί η αλήθεια και η ουσία των πραγμάτων, γιατί υπάρχει και πολλή υποκρισία. Είναι πολλοί εκείνοι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ιστορία αυτή και όχι μόνο αυτή. Υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις, από το #metoo, τις πυρκαγιές, ακόμα και τον πόλεμο. Πλέον δεν ξέρεις τι από αυτά που ακούς και βλέπεις είναι αλήθεια και τι όχι».

Ελευθερία Ελευθερίου: Ποιο θεωρεί η τραγουδίστρια ότι είναι το μυστικό μίας επιτυχημένης αλλαγής;

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Πότε θα γίνει ο γάμος της; – «Θα ήθελα να πάω στην τελετή με άμαξα»