Δήμητρα Λιάνη: Η αποκάλυψη για το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» ήταν σήμερα η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου πριν από 35 χρόνια αλλά και για τις τελευταίες στιγμές του.

Το ημερολόγιο γράφει 22 Οκτωβρίου 1988 και ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα από το Λονδίνο έπειτα από μήνες ταλαιπωρίας με την υγεία του. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Εξερχόμενος από το αεροπλάνο, ο Ανδρέας Παπανδρέου γράφει ιστορία με ένα «απλό» νεύμα προς την Δήμητρα Λιάνη, με το οποίο την καλεί να τον ακολουθήσει. Με αυτό τον τρόπο ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ επισημοποίησε τη σχέση τους.

«Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου. Για μένα όλα αυτά ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία, οπότε έπρεπε σιγά-σιγά να μπω σε αυτό το κλίμα. Υπήρχε εκδότης που δεν ζει σήμερα που μου έλεγε μην τολμήσεις να έρθεις. Άκουγα τέτοια πράγματα. Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνω, πώς θα είμαι. Και μου είπε “θα σου κάνω νόημα”. Φαντάστηκα ένα κλείσιμο ματιού, κάτι τέτοιο. Εκείνος, όμως, το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του και φαντάζομαι ότι είχε ολοκληρώσει την εικόνα. Με είχε αφήσει απ’ έξω σε κάποια γεγονότα, όπως ότι φεύγουμε για Λονδίνο», είπε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Αναφερόμενη στις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου η Δήμητρα Λιάνη είπε πως «Οι τελευταίες στιγμές του Ανδρέα ήταν πολύ συγκινητικές. Δεν έφευγα από το πλάι του, ήμουν εκεί συνεχώς. Πήγαινε καλύτερα και ξαφνικά ήταν, αυτό που λέω μέσα μου, ότι πατάω ένα κουμπί και θέλω τώρα να φύγω. Ήταν σαν να το αποφάσισε ο ίδιος. Αισθανόταν σε εκείνη τη φάση κάπως αδύναμος και δεν ήθελε αυτή η εικόνα του να βγει προς τα έξω, ας πούμε στο συνέδριο το οποίο ερχόταν».

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου πρόσθεσε: «Υπήρχε ένα “σ’ αγαπώ και δεν θα σε απαρνιόμουν ποτέ και ότι σε ευχαριστώ για όσα χρόνια μου χάρισες”. Εγώ διερωτώμουν γιατί, αφού όλα πάνε καλά, σε σημείο που είχα πάθει ένα σοκ, όταν έφυγε. Δεν το πίστευα, τον μάλωνα, του έλεγα “σήκω” ενώ είχε φύγει από τη ζωή».

to pontiki

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εξηγεί γιατί ποζάρει συνεχώς γυμνή στο Instagram

«Η Victoria Beckham μού τηλεφώνησε σε ένα πάρτι και μου είπε: “Βρες τον David”. Ήταν στο υπνοδωμάτιο με ένα μοντέλο»