Ξενοδόχοι: Στο κόκκινο η ρευστότητα

Χamos

Η ρευστότητα των ξενοδοχείων έχει φτάσει «στο κόκκινο», με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αυτές να αδυνατούν να επαναλειτουργήσουν σε 15 ημέρες, όταν ανοίγει και επίσημα ο τουρισμός, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή της προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας.

«Εδώ και ένα χρόνο τα μοναδικά έσοδα μας προέρχονται επί της ουσίας από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. Μάλιστα τα περισσότερα μέλη μας δεν έλαβαν κάποια ενίσχυση μετά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Πρόκειται για ποσά που δόθηκαν για να καλύψουν υποχρεώσεις του 2020 και σε αυτές εξαντλήθηκαν», εξηγεί η ΠΟΞ. Και προσθέτει ότι όσες λίγες εποχικές επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν την προηγούμενη τουριστική περίοδο το έπραξαν με ζημία τους, οι δε συνεχούς λειτουργίας επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές συνεχίζουν να αυξάνουν τις απώλειές τους.

Για αυτό και αναφέρουν ότι ήδη θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για την ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ενόψει της επαναλειτουργίας τους, να έχουν εξευρεθεί λύσεις για τη κάλυψη των υποχρεώσεων προς το ΤΕΠΙΧ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, να έχει επεκταθεί και στις εποχικές επιχειρήσεις το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για το εποχικό προσωπικό τους και να έχει διευκρινισθεί πως και αυτές θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με τους ίδιους όρους που ίσχυαν πέρυσι.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΞ, η φετινή χρόνια είναι ακόμα πιο δύσκολη από το 2020. «Οι υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται και αντοχές πλέον δεν υπάρχουν. Ωστόσο το έτος 2020 μιλούσαμε για μια μείωση τζίρου της τάξεως του 78%, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο απόλυτο 0!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επιστολή, ιδίως οι μικρές μονάδες που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Ξενοδοχίας, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά. «Επανεκκίνηση του τουρισμού με κλειστά ξενοδοχεία δεν μπορεί να γίνει. Ελληνικός Τουρισμός χωρίς Ελληνικά Ξενοδοχεία δεν υπάρχει», καταλήγουν οι ξενοδόχοι.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

:-antallaksan-“gallika”-sti-mesi-tou-dromou-[vinteo]

Viral video: Αντάλλαξαν γαλλικά στη μέση του δρόμου VIDEO